Sport

Al doilea derby într-o săptămână

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/06/07 6 cfr rapid.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />După ce luni a jucat în deplasare cu FC Vaslui, CFR Cluj va primi mâine vizita Rapidului, meciul contând pentru etapa a 25-a a Ligii 1.

„Feroviarii“ au un avans de cinci puncte în fruntea Ligii 1 și vor să-l păstreze sau chiar să-l mărească, chiar dacă întâlnesc pe Rapid.

Elevii lui Jorge Costa au fost dominați în meciul de la Vaslui, chiar dacă au jucat în superioritatea numerică mai bine de 75 de minute. Dacă vor reuși însă să învingă mâine seară, clujenii vor scoate definitiv pe Rapid din lupta pentru titlu. În cazul în care nu vor câștiga însă, Dinamo se poate apropria la doar 2 puncte de primul loc, dacă învinge acasă Petrolul. „Feroviarii“ nu se vor putea baza în acest meci pe aportul a trei jucători importanți. Căpitanul Cadu, Camora și Bastos sunt suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

„Trebuie să fim concentrați la acest meci ca să ne putem impune. Rapid e o echipă foarte bună, o respectăm, dar trebuie să câștigăm acest meci. Dacă învingem în cele 5 meciuri pe care le mai avem acasă și în 2 din deplasare, cred că vom lua titlul“, a declarat Iuliu Mureșan, președintele echipei din Gruia.

Înaintea meciului direct, CFR se află pe primul loc, cu 51 de puncte, iar Rapid pe locul 5, cu 42 de puncte.

Se tem de arbitraj

Constantin Zotta, președintele executiv al FC Rapid, a declarat că se teme că arbitrii vor dezavantaja formația sa. Oficialul giuleștenilor aduce ca argument faptul că Rapid nu a primit un penalty în meciu cu Dinamo.

„Mi-e teamă de arbitrajul de la CFR-Rapid! Cu Dinamo am avut un penalty neacordat, văzut de toată lumea. Toată lumea vede penalty, numai Huzu nu vede. Crăciunescu vede penalty numai din anumite unghiuri. CFR este o echipă foarte bună, au investit în echipă. Pe de altă parte, este evident că au avut şansa unor decizii favorabile lor“, a spus Zotta la Sport.ro.

Meciul CFR Cluj – Rapid se va disputa sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 21.30 pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ și va fi transmis în direct de DigiSport 1. Cele două echipe s-au mai întâlnit de 33 de ori în Liga 1, iar palmaresul este favorabil bucureștenilor, care au 15 victorii, față de 12 câte au clujenii, alte 6 meciuri încheindu-se la egalitate.

abonare newsletter