Sport

Edward Iordănescu, încântat după România – Ucraina: „Le sunt recunoscător şi sunt mândru de ei”

Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, luni, la finalul partidei de fotbal România - Ucraina, scor 3-0, la EURO 2024, că este o victorie memorabilă a „tricolorilor”, pe care i-a numit „Generaţia de Suflet”, datorită devotamentului şi sacrificiului arătat.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu| Foto: Edi Iordanescu - Facebook Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu| Foto: Edi Iordanescu - Facebook

 

 


Selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat, luni, la finalul partidei de fotbal România - Ucraina, scor 3-0, la EURO 2024, că este o victorie memorabilă a „tricolorilor”, pe care i-a numit „Generaţia de Suflet”, datorită devotamentului şi sacrificiului arătat.

 


„Avem timp să ne şi bucurăm, e o victorie memorabilă, istorică, mulţumesc publicului care a fost atât de călduros, atât de activ pe toată durata jocului. Dar înainte de orice, haideţi să felicităm băieţii, pentru că s-au pus în slujba echipei total, am alergat mult. Merită felicitaţi, eu o să-i felicit şi îi strâng în braţe. Ei ştiau totul despre noi, şi noi despre ucraineni, sunt strategii, dar una peste alta am interpretat foarte bine, chiar şi atunci când a fost presiune. Mă bucură că e o victorie categorică şi mă bucur că nu am primit gol e foarte important pentru ce urmează", a declarat Edward Iordănescu la ProTV.

„Le sunt recunoscător şi sunt mândru de ei”

La conferinţa de presă, Iordănescu a rugat jurnaliştii prezenţi să nu atribuie fotbaliştilor săi nicio culoare a vreunui metal, după modelul „Generaţiei de Aur”, precizând că el ar numi-o „Generaţia de Suflet”.


„Referitor la această generaţie, eu vă rog ceva. Am înţeles că începe să fie numită în fel şi fel, nu aş vrea. Eu sunt antrenorul lor şi vă rog cu toată puterea nu o numiţi în niciun fel, au fost în trecut generaţii de aur, au fost extraordinare, în trecut băieţii au făcut performanţă. Această generaţie nu reprezintă niciun metal, de niciun fel, este 'Generaţia de Suflet'. V-aş ruga să o numim Generaţia de Suflet, e echipa care a pus cel mai mult suflet şi ştiu foarte multe din trecut, pentru că familia mea a fost implicată. Suflet ca generaţia asta, şi cu o inimă atât de mare sunt sigur că nu am mai fost. Este Generaţia de suflet şi trebuie să fie Generaţia de suflet a românilor. Atunci când face asta, generaţia asta nu are limite, a fost victoria Generaţiei de suflet. Au făcut un efort fantastic pe lângă calitatea lor, s-au unit din nou şi au dat tot ce au mai bun. Le sunt recunoscător şi sunt mândru de ei", a declarat Iordănescu.

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.


Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci. Luni are loc şi celălalt meci din grupă, Belgia - Slovacia (Frankfurt, 19:00). România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Victorie SUPERBĂ pentru România în primul meci din EURO 2024. Tricolorii au înscris 3 goluri.

EURO 2024. Un bărbat înarmat cu un târnăcop a fost împușcat de polițiștii din Hamburg înaintea meciului Polonia - Olanda.

abonare newsletter