Sport

Revenire spectaculoasă! Tudor Șomăcescu, primul transfer al verii făcut de U-BT Cluj.

U-Banca Transilvania își întărește lotul cu un internațional român. Tudor Șomăcescu se va întoarce la campioana României.

Revenire spectaculoasă la U-BT Cluj. „Bine ai revenit acasă, Tudor!”|Foto: U-BT Cluj-Napoca Facebook.com Revenire spectaculoasă la U-BT Cluj. „Bine ai revenit acasă, Tudor!”|Foto: U-BT Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Campioana României U-Banca Transilvania a anunțat primul transfer al verii. Internaționalul român Tudor Șomăcescu revine în echipa lui Mihai Silvășan. 

„Suporterii din Cluj oferă cea mai frumoasă atmosferă”

Născut pe 15 iunie 2005, Tudor este unul dintre cei mai talentați baschetbaliști români. El a fost remarcat încă din perioada junioratului de către reprezentații clubului nostru, care l-au adus la Academia U-BT. Ulterior, în toamna anului 2020, Șomăcescu a debutat inclusiv la echipa de seniori de la U-Banca Transilvania.


„Mă bucur mult că mă întorc la clubul unde am crescut și m-am format ca jucător. Îmi doresc să am un sezon cât mai bun posibil, să continui să progresez și să demonstrez ce sunt capabil. Sunt foarte recunoscător pentru oportunitate și sunt pregătit să muncesc. Mereu mi-am dorit să joc la cel mai înalt nivel, alături de cei mai buni jucători și știu că U-Banca Transilvania îmi va oferi această șansă. Fanilor aș vrea să le transmit faptul că ei formează cel mai bun public. La Cluj este cea mai frumoasă atmosferă, una incendiară de-a dreptul în tribune, și de abia aștept să o resimt, suporterii fiind al șaselea jucător”, a declarat Tudor Șomăcescu. 

CITEȘTE ȘI: 
Ce meci, ce scor! Victorie zdrobitoare pentru U-BT Cluj pe Oradea Arena în cel de-al patrulea meci al finalei Ligii Naționale.

În competițiile de juniori, Tudor a fost ales de cinci ori în echipa ideală a EYBL. La categoria U14 a ieșit cel mai bun marcator și a câștigat medaliile de aur, fiind inclus în echipa ideală a turneului național. A cucerit o medalie de aur și la U16, fiind curtat de numeroase academii de baschet din Europa. Chiar și așa, Șomăcescu s-a hotărât în iarna lui 2020 să încerce o aventură peste ocean. Drept urmare, a plecat la liceul Sierra Canyon din Los Angeles. Ulterior, a jucat în celebra ligă Overtime Elite. 


În vara lui 2023, sportivul originar din Târgu Jiu s-a întors în România și a bătut palma cu Rapid București. Astfel, conducătorul de joc a înregistrat în stagiunea precedentă medii de 6.0 puncte, 1.8 pase decisive și 1.7 recuperări, cu un indice al eficienței de 5.6. Șomăcescu a evoluat în 29 de partide la Rapid, ajungând până în finala Cupei României.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce meci, ce scor! Victorie zdrobitoare pentru U-BT Cluj pe Oradea Arena în cel de-al patrulea meci al finalei Ligii Naționale.

Etichete: u bt cluj transfer
abonare newsletter