Sport

Baschetbaliştii vor revanşa cu Energia

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/18_ziua/umobitelco-rovinari2.jpg" border="0" alt="u mobitelco" title="Clujenii vor să se răzbune pentru înfrângerea din tur * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT va juca în etapa a 22-a a Diviziei A împotriva formaţiei Energia Rovinari, pe terenul căreia au pierdut în tur cu 76-78.</p> <p>Vicecampionii României au urcat pe locul doi în clasament în urma victoriilor din ultimele etape.</p> <p>Elevii lui Marcel Ţenter vor juca în acest weekend, în faţa propriilor suporteri, împotriva formaţiei Energia Rovinari. Oltenii s-au impus la limită în meciul din tur, după ce clujenii au dominat o mare parte a disputei. Acum, „alb-negrii“ vor să îşi ia revanşa în faţa echipei pregătite de Slobodan Nikolic, pentru a-şi păstra poziţia în clasament şi pentru a nu se depărta de liderul CSU Asesoft Ploieşti. În ultima etapă, „U“ Mobitelco BT s-a impus în deplasare la CSM Oradea, în timp ce Energia Rovinari a fost învinsă acasă de CSU Atlassib Sibiu.</p>

Marcel Ţenter a declarat, înainte de disputa cu formaţia olteană, că echipa sa trebuie să fie atentă în apărare şi să-şi facă jocul obişnuit. „Meciul cu Energia Rovinari va fi extrem de disputat, dar noi va trebui să ne facem jocul nostru şi să fim exacţi în faza defensivă. Până sâmbătă sperăm să rezolvăm şi problema cu actele lui Tyler Morris“, a declarat Marcel Ţenter, tehnicianul clujenilor.

Debutează Morris?

Tyler Morris, cel mai recent transfer al clujenilor, ar putea debuta sâmbătă pentru echipa antrenată de Ţenter. Americanul a absolvit, în anul 2010, Universitatea din Boston, echipă pentru care a şi jucat patru sezoane. El poate evolua atât pe postul de conducător de joc, cât şi pe cel de extremă. După aproape o săptămână de probe, americanul a fost acceptat de către oficialii clujeni, dar aceştia nu au reuşit să îl legitimeze în timp util pentru meciul de la Oradea, câştigat de „alb-negrii“ cu 80-73.


Meciul dintre „U“ Mobitelco BT şi Enevergia Rovinari se va disputa mâine, 19 februarie, de la ora 18, la Sala Sporturilor „Horia Demian“. Arbitrii întâlnirii vor fi Alin Mircea Faur, Alexandru Anica şi Sefer Bedir.

În cadrul celei de a 22-a etape a Diviziei A se vor mai disputa următoarele jocuri: BC Argeş - Gaz Metan Mediaş, CSU Atlassib Sibiu - BC Mures, CSU Asesoft Ploieşti - SCM „U“ Craiova, CSM Bucureşti -          CS Otopeni, Steaua Bucureşti - Cuadripol Braşov, BC Miercurea Ciuc - CSM Oradea şi Politehnica Iaşi - BC Timişoara.


Liderul clasamentului este CSU Asesoft Ploieşti, care a acumulat 39 de puncte. Prahovenii sunt urmăriţi de „U“ Mobitelco BT şi Gaz Metan Mediaş, care au câte 37 de puncte.

abonare newsletter