Sport

Branko Cuic: „Am fost virusat de Cluj“

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/18_ziua/branko-cuic2.jpg" border="0" alt="Branko Cuic" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Branko Cuic, unul dintre cei mai iubiţi baschetbalişti din lotul formaţiei „U“ Mobitelco BT Cluj, a acordat un interviu pentru site-ul oficial al vicecampionilor.</p> <p>Sârbul care a venit în urmă cu patru ani la echipa clujeană a intrat în inimile suporterilor încă de la început, datorită talentului şi devotamentului arătat în fiecare evoluţie în tricoul „alb-negru“. Branko este născut în Zrenjanin, oraş din Banatul sârbesc, şi a început să joace baschet la 14 ani, fiind deosebit de talentat. A evoluat de-a lungul timpului pentru formaţii din fosta Iugoslavie, Iran şi Siria, iar în 2007 a venit la „U“ Mobitelco, alături de care a terminat de două ori campionatul pe locul doi şi a fost finalist al CEBL în 2010.</p>

De ce este Clujul atât de special?

Nu ştiu, sunt de patru ani aici, nu a fost vorba niciodată de bani. Am fost „virusat“ de acest oraş şi de fani. Am încercat şi încerc să dau totul pe teren, am mulţi prieteni şi multe amintiri aici. Nu pot uita primul sezon, când sala era plină. Le arăt şi acum prietenilor imagini cu sala şi fanii care creează o atmosferă fantastică! Mă simt foarte bine, am o relaţie sinceră cu conducerea, mă simt ca în familie la „U“.

Cum îţi petreci timpul liber?

Tenisul este a doua mea mare pasiune, după baschet. M-a ajutat să mă menţin în formă vara. Am participat la câteva turnee de amatori în Serbia şi când sunt pregătit sunt puţini care mă înving. Îmi place să stau la o cafea cu colegii, după antrenamente. Mă uit şi la filme, dar de cele mai multe ori joc cărţi. Jucăm „Preference“, există şi un campionat la acest joc, iar eu joc pentru un club din Serbia. Acum suntem pe primul loc!


Care este secretul stilului tău de a arunca la coş?

Nu contează foarte mult stilul, secretul în reuşita unei aruncări stă în încrederea pe care o ai. În ultimul timp nu am mai aruncat atât de des pentru că am alte atribuţii şi consum multă energie pentru apărare şi pentru a conduce jocul echipei. Credeţi-mă, atunci când va fi nevoie, aruncarea mea va funcţiona foarte bine.

Ce mesaj ai pentru copii care joacă baschet?

Pentru noi, jucatorii de la prima echipă, este important să îi facem pe copii să înceapa să joace baschet, să se pregătească şi să se bucure de fiecare moment. Unii vor vor face performanţă, alţii nu. Important este să nu îşi piardă încrederea şi să facă ce îşi doresc. Mesajul meu este să fie aproape de sport, în general, şi de baschet în special, pentru că este un sport al oamenilor inteligenţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter