Sport

Campionii joacă la Mediaș

<p /><img src="documente/stories/2012/03_martie/14/08 meci baschet masculin u mobitelco - csu sibiu rp 74.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT va juca astăzi în deplasare cu Gaz Metan Mediaș, echipă aflată pe primul loc în clasamentul Diviziei A.

Campionii de la „U“ Mobitelco vor întâlni pe Gaz Metan în derby-ul etapei a 26.

Elevii lui Marcel Țenter vor juca al treilea meci consecutiv în deplasare. Clujenii au fost învinși de Energia Rovinari, 70-80, dar apoi au câștigat la Iași, cu 81-70,însă jocul lor în fața ultimei clasate nu a impresionat. Meciul de la Mediaș este unul foarte important pentru vârful clasamentului. Gaz Metan este lider, cu 40 de puncte, urmată de BC Mureș, „U“ Mobitelco și Asesoft Ploiești, fiecare cu câte 39. Pe locul 5 este BC Timișoara, cu 38 p, însă și două meciuri mai puțin jucate. În această situație, orice întâlnire directă între primele cinci clasate poate aduce schimbări în vârful ierarhiei. Echipele aflate pe primele opt locuri la finalul sezonului regulat vor participa la play-off, iar o clasare mai bună va aduce un adversar mai slab în sferturi (locul 1 va întâlni locul 8, locul 2 va juca cu locul 7, locul 3 cu locul 6, iar locul 4 cu locul 5).

Ţenter crede că perioada nefastă va lua sfârşit

Marcel Țenter, antrenorul clujenilor, apreciază că echipa sa a trecut printr-o formă mai slabă în ultimele meciuri, însă speră că că această perioadă va lua sfârșit odată cu meciul de la Mediaş.

„Venim după o perioadă nefastă, dar cred că, din fericire, suntem la capătul ei. Vom arăta altă aditudine pe teren, pentru că ne dorim rezultate pozitive. Cred că meciul cu Gaz Metan va fi unul foarte disputat, medieșenii sunt într-un vârf de formă, iar noi trebuie să ne arătăm valoarea, să ne revenim după perioada nefastă“, a spus antrenorul campionilor. Țenter nu îi are la dispoziție pe Paul Chetreanu, Mihai Silvășan și Tyller Morris, trei dintre cei mai buni baschetbaliști din lotul clujenilor care au suferit accidentări. Chetreanu este recuperat în proporție de 70% și ar putea reveni cât de curând, însă Silvășan și Morris ar putea lipsi și în play-off.

Krstanovic: „E un meci important“

Zoran Krstanovic, unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei clujene, crede că meciul de la Mediaș este foarte important pentru ambele echipe. „Este un meci important pentru ambele echipe. Gaz Metan sunt o echipă puternică, tot timpul am avut probleme cu ei. Trebuie să lăsăm în spate meciurile care au trecut și să ne concentrăm pe partidele următoare. Suntem pregătiți pentru finalul sezonului, vrem să ne arătăm caracterul și să ne impunem pe teren“, a declarat Zoran Krstanovic.

Partida dintre Gaz Metan și „U“ Mobitelco BT se va disputa astăzi, de la ora 18.15, la Sala Sporturilor din Mediaș și va fi transmisă în direct de DigiSport. Aribtrii întâlnirii sunt Alin Faur, Laszlo Bukuresti și Alin Roșu, iar comisar de meci Eugen Poenaru.

abonare newsletter