Sport

Aflăm ultimele sfert-finaliste ale Ligii Campionilor

<p /><img src="documente/stories/2012/03_martie/13/08 inter om.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Marți și miercuri se vor juca retururile ultimele patru optimi de finală ale Ligii Campionilor, meciuri în urma cărora vom aflat toate sfert-finalistele.

Marți seara se vor juca meciurile Internazionale Milano – Olympique Marseille și Bayern – FC Basel.

Echipa lui Cristi Chivu, Inter, a fost învinsă în turul de la Marseille. Italienii au pierdut chiar în prelungirile partidei, când Andre Ayew a marcat unicul gol al meciului, deviind cu capul în poartă o minge centrată din corner. Liga Campionilor este singura competiție în care elevii lui Claudio Ranieri mai pot salva sezonul, întrucât în campionat sunt doar pe locul 7, la mare distanță de podium, iar din Cupa Italiei au fost eliminați în sferturi de Napoli.

„Știm totul despre Marseille, atât punctele forte cât și punctele tari. Trebuie să ne concentrăm la maxim, să încercăm să marcăm fără să primim gol“, a declarat Claudio Ranieri înainte de meciul cu OM din această seară.

Fostul căpitan al naționalei României, Cristi Chivu, a fost titular la meciul din tur, însă nu a avut o evoluție foarte bună, iar Ranieri nu l-a mai folosit de atunci. Cei de la OM au o situație oarecum similară cu italienii, întrucât în campionat sunt pe locul 8, la mare distanță de podium, iar antrenorul Didier Deschamps a fost în mai multe rânduri aproape să fie demis.

Meciul dintre Inter și Marseille se va disputa marți, de la ora 21.45 și va fi transmis în direct de Dolce Sport.

Basel, încă o surpriză?

Elvețienii de la FC Basel au ajuns în optimi după ce au învins surprinzător pe Manchester United în ultimul meci din grupe. Elevii lui Heiko Vogel au dovedit însă că acest lucru nu a fost o întâmplare, reușind să învingă și pe Bayern în meciul tur, cu 1-0, prin reușita lui Stocker din minutul 86. Elvețienilor nu le va fi însă ușor să elimine formația lui Jupp Heynckes, întrucât bavarezii au o forță extraordinară pe teren propriu.

În acest sezon, Bayern a pierdut doar două meciuri acasă, 0-1 cu Borussia Monchengladbach și tot 0-1 cu campioana Borussia Dortmund, însă aceste partide s-au disputat la începutul sezonului. În ultimul meci din Bundesliga, bavarezii au trecut cu 7-1 de Hoffenheim, demonstrând, dacă mai era cazul, că au un atac de invidiat.

„Știm că trebuie să recuperăm un deficit de un gol. Meciul cu Hoffenheim ne-a demonstrat că avem forța de a marca multe goluri, dar cu siguranță în meciul cu Basel nu va fi la fel de ușor“, a declarat Jupp Heynckes înainte de meciul echipei sale cu FC Basel.

Partida dintre Bayern și FC Basel se va disputa marți, de la ora 21.45 pe Allianz Arena și va fi transmis în direct de TVR 1.

abonare newsletter