Sport

Victorie importantă pentru handbaliști

<p>„U“ Transilvania a câștigat un meci foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării, în deplasare cu CSM Ploiești.</p>

Clujenii au intrat pe teren foarte determinați să câștige meciul cu echipa prahoveană, pentru a scăpa, cel puțin pentru moment, de grijile retrogradării. Elevii lui Liviu Jurcă au condus ostilitățile de la început și până la final, când s-au impus cu 27-25. „Alb-negrii“ au jucat bine în prima repriză, reușind să se apere destul de precis și să fructifice acțiunile de atac, astfel că la pauză aveau două goluri avantaj, 14-12. În repriza secundă, clujenii au intrat deciși să încheie conturile, iar după un început „vijelios“ s-au distanțat la cinci goluri (21-16, minutul 43). În ultima parte a meciului, gazdele au revenit în joc, dar nu au reușit să amenințe victorie „studenților“.

La finalul meciului, Liviu Jurcă, tehnicianul clujenilor, a declarat că echipa sa s-a impus datorită plusului de luciditate. „A fost un meci foarte greu pentru ambele echipe, încrâncenat, de bătaie. A câştigat echipa care şi-a dorit mai mult victoria şi care a fost mai lucidă în momentele importante. Este o victorie importantă pentru noi. Urmează o partidă cu o echipă din prima jumătate a clasamentului, Energia Tg. Jiu, pe care o respectăm, dar vrem să câştigăm acel meci“, a declarat Jurcă imediat după meci, conform handbalvolei.ro.

Pentru „U“ Transilvania au marcat în meciul cu CSM Ploiești: Grasu 7 goluri, Irimiaş 5 g, Burcă și Vlad câte 4 g, Lazăr și Buşecan câte 3 g și Bogdan un gol.
În etapa a 20-a a Ligii Naționale, „U“ Transilvania Cluj va primi vizita formației Energia Lignitul Pandurii Târgu Jiu. Meciul se va disputa duminică, 18 martie, de la ora 11, la Sala Sporturilor „Horia Demian“.

 

abonare newsletter