Sport

Yevgen Konoplyanka, fotbalistul care a trecut pe la CFR Cluj, a mărturisit cel mai greu moment din viața lui: „Am plâns”

Yevgen Konoplyanka a fost adus în vară de CFR Cluj, însă jucătorul ucrainean a bifat doar 54 de minute în tricoul clujenilor, iar contractul i-a fost reziliat la începutul anului.

Yevgen Konoplyanka/ Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ - Facebook Yevgen Konoplyanka/ Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ - Facebook

 

 


 

Potrivit digisport.ro, în urmă cu mai mulți ani, Yevgen Konoplyanka a fost un jucător extrem de apreciat în Europa. Ucraineanul a fost om de bază la Dnipro în momentul în care echipa juca finala de UEFA Europa League împotriva Sevillei, în anul 2015.


 

Jucătorul ucrainean fost foarte aproape de a semna cu Liverpool în anul 2014, notează cei de la Daily Star. Extrema ucraineană evolua la Dnipro în 2014 și era unul dintre cei mai promițători tineri din Europa. Evoluțiile sale au atras interesul lui Liverpool în 2014, iar „Cormoranii” voiau să-l aducă pe Anfield pentru a forma un trio de atac cu Luis Suarez și Daniel Sturridge.


Deși Dnipro și Liverpool se înțeleseseră pentru transfer în ultima zi de mercato, clubul ucrainean a decis că nu-l va mai ceda pe Konoplyanka, lucru care l-a „dărâmat” pe fotbalist.

„Am plâns. Mai mulți oameni serioși din Liverpool veniseră la Dniporpetrovsk. Am luat cina.


«Transferul e gata», au spus ei. Voiau să plătească fix cât voia Ihor Kolomoyskyi (patronul lui Dnipro-n.red.)”, a declarat Konoplyanka.

Ucraineanul a spus că a primit mesaje inclusiv de la Martin Skrtel și Steven Gerrard, iar acesta îl ruga pe patron să ducă înțelegerea la bun sfârșit, întrucât Liverpool oferise 20 de milioane de lire sterline.


Fostul antrenor al lui Konoplyanka a spus de ce ucraineanul nu s-a impus la CFR Cluj

Myron Markevych, fostul antrenor al Yevgen Konoplyanka de la Dnipro, a reacționat după ce fotbalistul ucrainean a plecat de la CFR Cluj, formație unde nu a reușit să se impună.

Tehnicianul a avut cuvinte de laudă la adresa lui Konoplyanka și a declarat că motivul pentru care nu a reușit să se integreze la echipa din SuperLiga României ar putea fi relația proastă pe care a avut-o cu Andrea Mandorlini.

„Nu știu ce a mers prost. A jucat bine când l-am avut în echipă, apoi totul a mers foarte prost. Nu ai ce să faci, se întâmplă. Pe mine m-a ajutat foarte mult la Dnipro, este și meritul lui că am jucat o finală de Europa League (în 2015, cu Sevilla, scor 2-3 – n.red.).

Încrederea antrenorului este foarte importantă pentru un fotbalist. Asta este baza, dacă nu există încredere, este foarte dificil pentru un jucător. Probabil că ăsta a fost motivul pentru care nu a reușit să se impună la CFR Cluj.

Este dificil de spus acum (dacă Yevgen Konoplyanka va mai putea juca la un nivel înalt – n.red.), nu l-am mai văzut de mult timp și nici nu am mai discutat. Ar trebui să fie decizia lui (n.red. dacă se va retrage).

Nu știu (ce echipă i s-ar potrivi lui Konoplyanka – n.red.). Depinde foarte mult de forma în care se află. S-a chinuit cu accidentările... A jucat bine la Dnipro și voiam să îl aduc la Metalist, dar nu am reușit. Și-a adus contribuția semnificativ la fotbalul ucrainean, trebuie să îi mulțumim pentru acest lucru”, a spus Myron Markevych, conform dynamo.kiev.ua.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Yevgen Konoplyanka, atac dur la adresa CFR-ului: „Mi-au plătit un singur salariu din cinci”

Un nou transfer la CFR Cluj. Ivorianul Kader Keita ajunge în Gruia.

abonare newsletter