Sport

FCSB revine în Ghencea, 1-0, în derby-ul disputat cu CFR

FCSB-CFR Cluj, 1-0, în meciul etapei a patra din Superliga, pe Stadionul Steaua.

Compagno înscrie în poarta lui Sava, în favoarea gazdelor. FCSB-1-0 CFR Cluj/Foto: digisport.ro Compagno înscrie în poarta lui Sava, în favoarea gazdelor. FCSB-1-0 CFR Cluj/Foto: digisport.ro

 

 


FCSB reușește să obțină victoria în Ghencea, prin golul înscris de Andrea Compagno în repriza secundă, iar CFR Cluj, în ciuda unui joc bine organizat în prima repriză, nu reușește să egaleze. FCSB obține astfel maximum de puncte în cele patru etape, plasându-se pe primul loc în clasament, iar feroviarii rămân cu șapte puncte și coboară pe locul patru. 

 


Început în dinamică pentru FCSB. Chiar de la începutul derby-ului (min.4), Florinel Coman a avut o ocazie spectaculoasă de gol, însă şutul său a fost respins de Sava.  

Echipa lui Mandorlini a reușit un pressing în prima parte a meciului (min. 15-20), cu un joc tactic bine organizat. Yeboah a lansat balonul de la distanţă, dar Târnovanu a salvat momentul, iar Muhar a trimis mingea în bară. Cea mai serioasă ocazie de gol din prima repriză. Clujenii au ieșit din tactica fazelor fixe, prin noua abordare a lui Mandorlini, și au demonstrat un joc bun de echipă. 


Bârligea a avut o șansă bună în min 24, când în urma unei pase greșite a lui Chiricheș a reușit să preia balonul, însă a fost blocat de Dawa. 

Apărarea clujenilor a fost bine realizată, reușind să respingă avansul FCSB-ului cu o organizare bună în defensivă. 


Atmosferă de mare meci creată de suporterii FCSB, care și-au susținut echipa. Și fanii CFR Cluj nu au rămas datori, astfel că au scandat mesaje precum: „Ole-ole-ola, Steaua înseamnă CSA”.

Și CFR Cluj, și FCSB nu au reușit să valorifice fazele bune de gol, câteva șanse de fiecare parte, în prima repriză a derby-ului. Pantea a ratat (min. 31) ocazia de gol, astfel că balonul a ajuns peste poarta lui Sava.


Dincolo de tatonări și momente de tensiune, când Cordea a luat cartonaș galben pentru fault la Yeboah (min. 43), în încercarea de a împiedica avansul feroviarilor, pauza a venit fără nici un balon în poartă, însă tactic CFR a dominat prima repriză a meciului. 

În repriza secundă, FCSB face prima schimbare, iar Cordea este înlocuit de Compagno. 

Yeboah a înregistrat o tentativă de gol, în urma unui avans spectaculos pe cont propriu, dar încercarea sa (min.50) nu s-a concretizat. 

FCSB a ieșit la atac și a creat un pressing asupra feroviarilor preț de câteva minute (54-57), dar echipa lui Mandorlini a respins tentativele gazdelor, prin șutul lui Coman (min. 57), de a înscrie la poartă. 

Schimbarea clujenilor (min.60) - Avounou i-a luat locul lui Tachtsidis, iar Morgan a fost înlocuit de Krasniqi. 

VAR - CFR a cerut lovitură de pedeapsă (min. 62), după ce Dawa a atins mingea cu mâna în careu, însă solicitarea a fost respinsă.

Două minute mai târziu (min. 64), Cvek l-a împins pe Compagno în careu, iar gazdele au obținut un penalty, în urma analizei VAR. 

GOLUL a venit pentru gazde în min. 67, prin execuția excelentă a lui Compagno, care a înscris în poarta lui Sava. 

Schimbare la CFR – Otele (Min. 77) îl înlocuiește pe Cvek. În mai puțin de zece minute, clujenii mai fac două modificări: Bârligea și Manea sunt înlocuiți de Betancor și  Filip (min. 85). 

Repriza este dominată de jocul echipei gazde, dar clujenii fac tentative repetate de a-și reveni după golul încasat prin crearea de ocazii care să le permită să egaleze.  

Clujul atacă în prelungiri (90+6), dar partida se încheie în favoarea FCSB-ului, care este de neegalat momentan în clasament. 

Echipele de start

  • FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Olaru, Șut, Djokovic - Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman
  • Rezerve: Andrei Vlad, Panțîru, Haruț, Compagno, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Radaslavescu
  • Antrenor: Elias Charalambous
  • CFR Cluj: Sava - Manea, Kresic, Ajeti, Morgan, Camora - Muhar, Tachtsidis, Cvek - Yeboah, Birligea
  • Rezerve: Hindrich, Mogoș, Filip, Gneba, Avounou, Deac, Krasniqi, Otele, Betancor
  • Antrenor: Andrea Mandorlini

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zi de meci. FCSB-CFR Cluj, meciul etapei a patra din Superliga se joacă în Ghencea

abonare newsletter