Sport

Baschetbalistul de la U-BT, Mihai Măciucă, în lotul României pentru meciurile oficiale din această vară

Mihai Măciucă se află în delegația României care a ajuns în orașul Durras, acolo unde se va desfășura partida cu Albania.

Mihai Măciucă în echipamentul României/ Foto: Echipa națională de baschet masculin a României - Facebook Mihai Măciucă în echipamentul României/ Foto: Echipa națională de baschet masculin a României - Facebook

 

 


Mihai Măciucă se află în delegația României care a ajuns în orașul Durras, acolo unde se va desfășura partida cu Albania. Tricolorii se află în campania de pre-calificare la EuroBasket 2025 și vor înfrunta cu această ocazie reprezentativele similare ale Albaniei și Slovaciei.

 


Primul meci este programat miercuri, 19 iulie, cu începere de la ora 21:30, împotriva Albaniei. Duelul se va desfășura în localitatea Durres, situată în vestul țării, pe malul Mării Adriatice.

Vulturii s-au mai întâlnit în două rânduri cu Albania, chiar în prima fază a precalificărilor pentru EuroBasket 2025. În tur, la Ploiești, trupa antrenată de Dragan Petricevic a câștigat cu 101 la 84 și, în returul disputat tot la Durres, tricolorii s-au impus cu 76 la 62.


Ulterior, românii vor reveni în țară și vor juca la Pitești următoarele două jocuri. Mai exact, sâmbătă, 22 iulie, vor da piept cu Slovacia, iar o săptămână mai târziu vom întâlni din nou Albania. Ambele confruntări vor demara la ora 18:30. 

Referitor la echipa națională, s-a produs în această vară o schimbare pe banca tehnică, israelianul Michael Gorke fiind numit selecționer. Tricolorii sunt repartizați în grupa I, iar un eventual loc întâi le va asigura accederea pe tabloul principal al calificărilor. 


Pe de altă parte, Emanuel Cățe se pregătește să plece în China pentru Jocurile Mondiale Universitare.

Mihai Măciucă a bifat primele jocuri la seniori la doar 16 ani

Mihai Măciucă a semnat la începutul lunii iunie cu U-BT Cluj-Napoca


Mihai este un baschetbalist născut în București, care a început baschetul la vârsta de 9 ani la echipa Dan Dacian. Ulterior, o parte a junioratului a făcut-o și la Steaua. Măciucă a ieșit de mai multe ori campion național la juniori, remarcându-se la toate turneele finale. Drept urmare, la vârsta de 16 ani a bifat primele jocuri la seniori. 

În stagiunea recent încheiată, Mișu a izbutit medii de 8.8 puncte, 2.4 recuperări și 1.4 pase decisive, cu un indice al eficienței de 6.6. În două rânduri, Măciucă a reușit peste 20 de puncte, și anume în confruntările cu SCM U Craiova și CSO Voluntari. Totodată, Mihai a acumulat peste 20 de prezențe la națională, participând la preliminariile pentru Cupa Mondială sau EuroBasket. 

„În primul rând, aș vrea să mulțumesc staff-ului tehnic și conducerii pentru încrederea acordată și pentru realizarea acestei mutări. Este o onoare să fac parte din echipa campioană și îmi doresc să avem cât mai multe realizări împreună. Această schimbare reprezintă un pas important în cariera mea, o nouă provocare pentru care sunt pregătit și nerăbdător. Nu a fost o alegere grea de făcut, întrucât aspir să ajung cea mai bună versiune a mea, lucru care poate fi realizat numai alături de cei buni. Nu în ultimul rând, un factor care m-a determinat să aleg U-Banca Transilvania este legat de cel de-al șaselea jucător, și anume fanii. Ei creează o atmosferă plină de energie, aceasta fiind cea mai mare bucurie pentru orice jucător”, a declarat Mihai Măciucă când a ajuns la U-BT Cluj-Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca va juca primul meci din EuroCup în octombrie. Vezi când au loc următoarele partide

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat adversarii din BKT EuroCup. Cu cine „vor da piept” clujenii?

abonare newsletter