Sport

„U” Cluj a început noul sezon din Superligă cu o remiză. Gazdele au ratat un penalty în repriza secundă

Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), duminică seara, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, în primul meci din Superligă.

„U” Cluj în meciul contra Petrolului Ploiești, 16 iulie 2023/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook „U” Cluj în meciul contra Petrolului Ploiești, 16 iulie 2023/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), duminică seara, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, într-un meci din etapa inaugurală a Superligii de fotbal.

 


Oaspeţii au deschis scorul prin Alexandru Chipciu (14), dar Petrolul a egalat prin Alexandru Musi (29), la primul său gol în eşalonul de elită.

Ploieştenii au ratat un penalty în min. 59, prin Constantin Budescu, şutul său fiind apărat de portarul Andrei Gorcea. Lovitura de pedeapsă a fost acordată în urma unui venţ comis în careu de Andrei Piţian. Fiecare formaţie a avut câte o bară, Petrolul prin Gheorghe Grozav (49), iar „U” prin Doru Popadiuc (45+2).


Ploieştenii au mai avut ocazii de gol prin Budescu (37, 90+5, 90+8), iar „U” prin Chipciu (70).

FC Petrolul Ploieşti - FC Universitatea Cluj 1-1 (1-1), Stadion „Ilie Oană” - Ploieşti
Au marcat: Alexandru Musi (29), respectiv Alexandru Chipciu (14).
Constantin Budescu a ratat un penalty în min. 59 (a apărat Andrei Gorcea).
Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe); al patrulea oficial: Ovidiu Haţegan (Arad)
Arbitru video: Marian Barbu (Făgăraş); arbitru asistent video: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) - CCA, Ion Căţoi (Bucureşti) - LPF


Anton Petrea despre remiză: „Un meci frumos”

La finalul meciului, Toni Petrea, noul antrenor al ardelenilor, a transmis că rezultatul este echitabil și a vorbit despre Florin Niță, portar care ar fi dorit de „U” Cluj.

„Un meci frumos, un meci echilibrat, cu ocazii de ambele părți. Poate și-a spus și căldura cuvântul, jucătorii erau extenuați la un moment dat. E un punct meritat de ambele părți. Am avut și un penalty contra noastră, îl felicit pe Andrei că a studiat adversarul și a parat. Dacă era gol, ar fi fost mai greu să revenim. Am avut și noi ocaziile noastre, bara lui Popadiuc din prima repriză. E un rezultat echitabil. Încercăm să facem lucruri la antrenament, ne-a ieșit. O fază fixă poate decide un rezultat.
Mai aștept câțiva jucători, sper să putem realiza încă două-trei transferuri. Până acum, am avut nevoie de jucători din Academie pentru a face exercițiile.
Am lucrat cu el, îl știu, e un portar de valoare, un portar de echipa națională, care a apărat mult în străinătate și a fost unul dintre cei mai buni portari din Cehia. Nu știu momentan. Eu am fost concentrat pe joc. Am discutat cu cei din conducere despre anumite probleme, dar zilele astea m-am concentrat pe joc. Dacă s-ar face, pentru noi ar fi un plus din toate punctele de vedere”, a declarat Anton Petrea la finalul partidei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primul meci al „U” Cluj în noul sezon din Superligă, duminică împotriva FC Petrolul Ploiești

„U” Cluj revine acasă pentru derby-ul cu CFR. Unde se vor disputa meciurile cu Rapid și Dinamo?

abonare newsletter