Sport

Competiţii sportive între licee

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/17_ziua/sport.jpg" border="0" alt="Sport licee" title="Rivalitatea dintre licee va putea fi dusă din toamnă şi pe terenul de fotbal sau baschet" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Din această toamnă, între echipele liceelor din oraş vor fi organizate campionate de fotbal şi baschet.</p> <p>Primăria clujeană, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Asociaţia Judeţeană de Baschet şi Asociaţia Judeţeană pentru Fotbal vrea să readucă spiritul competitiv şi fair-play-ul în şcolile clujene.</p> <p>Din acest motiv, din toamnă, vor fi organizate în oraş competiţii de baschet şi fotbal între licee. Primarul Sorin Apostu a anunţat ieri că acest proiect de practicare a sportului de masă în rândul elevilor vine în completarea eforturilor pe care primăria le-a făcut pentru încurajarea alimentaţiei sănătoase.</p> <h4>Tradiţii reînviate</h4> <p>„Vom demara, din această toamnă, competiţii oficiale de fotbal şi baschet în municipiul Cluj-Napoca, unde vor putea participa echipele reprezentante ale tuturor liceelor, grupurilor şcolare şi colegiilor din oraşul nostru.</p>

Campionatele acestea înseamnă practic şi reînvierea unei tradiţii mai vechi, din anii ‘80, atunci când se organizau astfel de întreceri între licee, la fotbal, baschet sau handbal. Alegerea celor două sporturi, fotbalul şi baschetul, vine din popularitatea acestora printre elevii clujeni, dar cred că ne putem gândi şi la extinderea pe viitor spre alte sporturi”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Costurile, acoperite din sponsorizări

Competiţia la fotbal se va numi cel mai probabil Liga Liceelor Clujene la Fotbal (LLCF) şi va fi organizată după modelul Ligii I, cu tur, retur şi pauză competiţională, iar cea pentru jucătorii de baschet se va numi Liga Liceelor Clujene la Baschet (LLCB) şi ar putea fi organizată după model american.


În ceea ce priveşte costurile, Apostu a precizat că municipalitatea se bazează pe parteneriate cu companii care să ofere sprijinul financiar pentru derularea competiţiilor. Partea pe care o poate acoperi municipalitatea şi ISJ Cluj este de a se asigura că se crează condiţii favorabile de utilizare a infrastructurii sportive existente.

De implementarea proiectelor se vor ocupa preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet, Mircea Cristescu, şi jurnalistul sportiv Ovidiu Blag, care va fi responsabil de competiţia de fotbal. Asociaţia Judeţeană de Fotbal, Asociaţia Judeţeană de Bachet şi Direcţia Judeţeană de Sport vor oferi liceenilor un cadru profesionist, regulamente oficiale şi arbitri acreditaţi pentru competiţiile sportive. „Mă bucură faptul că am depăşit nivelul declarativ şi că se face ceva pe acest segment”, a spus jurnalistul Ovidiu Blag.

Ultimele Stiri
abonare newsletter