Sport

A treia deplasare consecutivă pentru campioni

<p /><img src="documente/stories/2012/02_februarie/22/08 22 giurgiu mobi.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT va juca miercuri în deplasare cu CSS Giurgiu. Clujenii au ajuns pe primul loc în clasamentul Diviziei A și vor să își păstreze poziția.

Campionii vor juca a treia partidă consecutivă în deplasare, vor reuși și a treia victorie?

După ce au prins o zi proastă și au fost învinși acasă de BC Mureș, 54-76, baschetbaliștii clujeni și-au revenit și au câștigat deplasările de la Oradea (67-63) și Miercurea Ciuc (88-86). În urma acestor succese, elevii lui Marcel Țenter, au urcat pe primul loc în clasamentul Diviziei A, la egalitate de puncte, 33, cu BC Timișoara, care are însă un meci mai puțin disputat. Antrenorul clujenilor crede că elevii săi trebuie să fie concentrați și să-și respecte adversarul, pentru a putea câștiga.

„Jucăm fiecare meci pentru a-l câștiga, indiferent că adversarul este o noupromovată. Totul începe cu respectul față de adversar, nu contează pe ce poziție se află, important este să te pregătești foarte serios pentru meci și să faci totul pentru a câștiga. Cred că trebuie să jucăm cu mai multă responsabilitate, în special în faza defensivă, pentru că avem foarte multe lucruri de pus la punct“, a declarat Marcel Țenter, înainte de deplasarea la Giurgiu.


Înainte de întâlnirea de astăzi, „U“ Mobitelco BT se află pe locul 1 în Divizia A, cu 33 p, iar CSS Giurgiu pe locul 13, cu 24 p. În meciul tur, clujenii s-au impus destul de ușor, cu 84-59.

Mijovici: „Trebuie să fim uniți“

Vladimir Mijovici, unul dintre sârbii legitimați la campioana „U“ Mobitelco BT, crede că echipa clujeană trebuie să practice un joc colectiv foarte bun pentru a-și păstra poziția fruntașă. „Urmează pentru noi un nou meci in deplasare, în care trebuie să arătam un joc mult mai colectiv. Suntem echipa campioană și nu ne putem permite nici o greșeală. Momentan suntem pe primul loc, dar până la finalul sezonului regulat mai sunt destule meciuri pe care trebuie să le câștigăm. Trebuie să jucam ca o echipa unită, este simplu - dacă jucăm individual, pierdem, iar dacă jucăm colectiv câștigăm“, a spus Mijovic.

Urmează meciul cu BC Argeș


Meciul dintre CSS Giurgiu și „U“ Mobitelco BT se va disputa miercuri, de la ora 17 și va fi transmis în direct de DigiSport 3. Arbitrii întâlnirii vor fi Marius Udrică, Laszlo Bukuresti și Marius Epure, iar comisar Gheorghiță Madirjac.

După deplasarea de la malul Dunării, campionii vor primi vizita câștigătoarei Cupei României, BC Argeș Pitești. Meciul cu formația argeașeană va avea loc luni, 27 februarie, de la ora 19. Marcel Țenter s-a declarat plăcut surprins de performanța din acest sezon a piteștenilor. „M-a surprins în mod plăcut atitudinea Piteștiului în Cupa României. Au arătat că în acest campionat nu contează numele echipei, nu contează banii investiți, nu contează nimic, ci doar motivația. Echipa din Pitești a fost motivată și au reușit să întoarcă în favoarea lor în situații grele“, a spus antrenorul campionilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter