Sport

Doliu în fotbalul românesc. A murit Simion Moguț, o legendă a echipei „U” Cluj

Fostul portar al echipei „U” Cluj, Simion Moguț, a murit la vârsta de 90 de ani. El a contribuit masiv la câștigarea Cupei României în 1965.

Simion Moguț/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Simion Moguț/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Fostul fotbalist Simion Moguț a murit marți, 20 mai. 

 


Anunțul a fost făcut de clubul „U” Cluj, echipă o unde a îmbrăcat tricoul alb-negru în 7 sezoane, contribuind decisiv la câștigarea singurului trofeu al clubului, Cupa României, în anul 1965.

„Drum lin spre îngeri, Simion Moguț!
Simion Moguț a fost unul dintre cei 11 jucători trimiși în teren de Andrei Sepci în finala Cupei României din 1965 cu Dinamo Pitești. «Moțul» a avut intervenții salvatoare în acel joc disputat pe Stadionul «Republicii» din București, contribuind masiv la victoria ce ne-a adus primul și singurul trofeu din istorie.
Născut pe 18 aprilie 1933 la Zlatna, Simion Moguț, poreclit și «Moțul», a ajuns la Universitatea Cluj în 1959, pe când avea 26 de ani. Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca, Simion Moguț mai jucase pentru Chimica Târnăveni, Dinamo Câmpina, Dinamo București și Dinamo Târgu-Jiu. Pentru «studenți», el a evoluat timp de șapte sezoane, perioadă în care a strâns un total de 131 de meciuri cu «U» pe piept. 
Dumnezeu sa îl odihnească în pace!”, a transmis conducerea clubului „U” Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rămas bun, „Nea Titi”! Un simbol al Universităţii Cluj a murit

A murit un fost jucător al „U” Cluj! A dus o luptă lungă și grea împotriva cancerului. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter