Sport

„U” Cluj continuă seria transferurilor. Anton Petrea a adus un jucător cu peste 50 de meciuri în SuperLigă la doar 21 de ani

FC Universitatea Cluj l-a transferat pe mijlocașul defensiv Ovidiu Perianu (21 de ani), care vine sub formă de împrumut de la FCSB.

Ovidiu Perianu/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Ovidiu Perianu/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


FC Universitatea Cluj l-a transferat pe mijlocașul defensiv Ovidiu Perianu, care vine sub formă de împrumut de la FCSB și va reprezenta o nouă opțiune pentru postul de jucător Under 21.

 


Câștigător al Cupei României cu peste 50 de meciuri în Superliga până la 21 de ani

La doar 21 de ani, Ovidiu Perianu a atins câteva borne importante în carieră. Jucătorul originar din Bârlad a câștigat Cupa României cu FCSB (ediția 2019/2020) și a strâns peste 50 de meciuri în Superliga, mai exact 57 de meciuri la nivelul primei ligi.

Mijlocașul a debutat oficial pentru FCSB la 17 ani într-un meci de Cupe Europene în sezonul 2019/2020. Perianu a intrat pe teren din postura de rezervă în meciul câștigat de „roș-albaștri” cu 3-0 împotriva celor de la Alashkert FC în turul al doilea al Europa League.


La 18 ani, Ovidiu Perianu purta banderola de căpitan a bucureștenilor în meciul cu Slovan Liberec din preliminariile Europa League.

Meciuri pentru naționalele de juniori

Ovidiu Perianu a jucat la nivelul echipelor naționale de juniori, având 11 prezențe pentru România U20 și o prezență în tricoul naționalei U21.


După ce s-a luptat pentru titlul alături de FCSB pentru două sezoane consecutive, mijlocașul a început stagiunea 2022/2023 sub formă de împrumut la FC Botoșani. A strâns 13 prezențe în Superliga pentru formația din Moldova, iar în a doua parte a sezonului a evoluat pentru Chindia Târgoviște, unde a jucat în nouă partide de campionat.

„U” Cluj a anunţat deja trei transferuri pentru sezonul viitor, Daniel Popa (atacant), Bogdan Mitrea (fundaş) şi Doru Popadiuc (mijlocaş). Totodată, s-a despărţit de şapte jucători, Romario Pires, Florin Ilie, Denis Ispas, Adrian Bălan, Lorand Fulop, Ivan Goranov şi Aurelian Păun.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj întâlnește vicecampioana Sloveniei în primul meci amical al verii. Lotul celor de la NK Celje, evaluat la 6,3 milioane de euro

Cum a ajuns Anton Petrea să fie antrenorul echipei „U” Cluj? Conducerea clubului: „Am considerat că se potrivește cel mai bine”

Ultimele Stiri
abonare newsletter