Sport

CFR a învins pe MFK Kosice

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/05_ziua/kosice.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Elevii lui Jorge Costa au câştigat amicalul jucat ieri cu formaţia slovacă MFK Kosice, în cadrul stagiului de pregătire din Antalya.</p>

Finalul cantonamentului de iarnă îi găseşte în formă maximă pe „feroviari“, care speră ca în vară să câştige un nou titlu de campioni.

Elevii lui Jorge Costa au început ezitant şirul partidelor amicale din Antalya. În primele trei meciuri de pregătire au fost învinşi de două ori (1-2 cu TSV 1860 Munchen şi 0-3 cu Cernomoreţ Odessa) şi au făcut un egal (0-0 cu Austria Viena). „Feroviarii“ şi au intrat însă în ritm în ultimele trei meciuri pe care au reuşit să le câştige. După ce s-au impus în Anatolian Cup (1-0 cu Litex Lovech şi 6-3 la penaltyuri cu MSK Zilian), clujenii i-au învins şi pe cei de la MFK Kosice.

Prima repriză a meciului dintre CFR şi MFK Kosice s-a încheiat la egalitate, 0-0, după ce „feroviarii“ au ratat mai multe ocazii, prin Rui Pedro, Kapetanos şi Sougou, acesta din urmă surpins de mai multe ori în poziţie de off-side. La începutul reprizei secunde, căpitanul Cadu a fost faultat în careu, iar arbitrii au acordat penalty pentru CFR. Lovitura de pedeapsă a fost executată şi transformată de acealaşi Cadu, „feroviarii“ deschizând astfel scorul. Clujenii au dominat jocul în continuare, având mai multe ocazii, în timp ce slovacii au fost mai periculoşi în atac şi l-au pus de câteva ori în dificultate pe Beto. Gabi Mureşan a mărit avantajul echipei din Gruia, în minutul 63, printr-un şut puternic de la distanţă. După alte câteva ocazii ratate de clujeni, Sougou a urcat scorul la 3-0, în urma unei acţiuni petrecută în minutul 82. Slovacii au înscris golul de onoare în minutul 89, printr-un gol frumos din lovitură liberă. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea celor de la CFR.

Jorge Costa a început meciul cu: Beto - Lionn, Cadu, Piccolo, Nicoară - Godemeche, G. Mureşan - Sougou, Bastos, Rui Pedro – Kapetanos, iar pe parcurs au mai intrat Weldon şi Hora.

Amical cu o echipă poloneză

CFR Cluj a obţinut trei victorii, un egal şi două înfrângeri în cele şase amicale jucate până acum în Turcia. Elevii lui Jorge Costa vor mai juca sâmbătă, încă un meci de pregătire, în compania polonezilor de la Jagiellonia Białystok (locul 4 în sezonul trecut, în prima Ligă). Partida va începe la ora 16.30 şi va fi transmisă în direct de DigiSport 2.

Lotul „feroviarilor“ se va întoarce în ţară în 15 februarie. Elevii lui Jorge Costa au programat şi un amical cu echipa secundă, care este pregătită de fostul principal al echipei mari, Alin Minteuan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter