Sport

Circuitul WTA a încheiat un acord de 149 de milioane de dolari

Circuitul de tenis feminin WTA a încheiat un acord pentru suma de 149 de milioane de dolari cu un fond privat de investiții.

WTA a încheiat un acord în valoare de 149 de milioane de dolari /FOTO: pixabay.com WTA a încheiat un acord în valoare de 149 de milioane de dolari /FOTO: pixabay.com

 

 


WTA Tour, principalul circuit profesionist feminin de tenis, a anunţat un nou acord de investiţii, cu CVC Capital Partners, în valoare de 149 de milioane de dolari, informează agenţia DPA.



CVC Capital Partners a patronat anterior Campionatul Mondial de Formula 1 şi a investit de asemenea în rugby, cricket şi fotbalul francez şi spaniol.

Acest nou acord, aflat în pregătire de mai mult timp, a fost descris drept un "parteneriat strategic" şi prevede ca CVC să deţină un proces de 20% în noua entitate comercială creată împreună cu WTA.

Parteneriatul îşi propune să genereze o creştere comercială îmbunătăţită în tenisul feminin şi să mărească profitul acestuia după o perioadă dificilă, în care decalajul faţă de tenisul masculin s-a mărit.

Retragerile unor jucătoare de top precum Maria Şarapova, Serena Williams şi Ashleigh Barty au văduvit tenisul feminin de cele mai mari vedete ale sale, în timp ce Naomi Osaka a luat o pauză pentru a aduce pe lume primul ei copil, în timp ce Emma Răducanu se zbate să revină la cel mai înalt nivel.

La acestea se adaugă şi relaţia dificilă pe care WTA o are în prezent cu cel mai mare partener al său anterior, China. După o pauză competiţională generată de pandemia de Covid-19, WTA şi-a anulat competiţiile prevăzute în China pe fondul incertitudinilor legate de situaţia fostei jucătoare chineze Shuai Peng, în urma acuzaţiilor pe care aceasta le-a adus unui oficial de rang înalt.

Conducătorul WTA Tour, Steve Simon, a precizat că niciun turneu nu va fi programat în China până când nu va fi verificată situaţia fostei jucătoare şi va avea loc o anchetă, dar până în prezent nu există semne de îndeplinire a vreunei condiţii.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto: pixabay.com

CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic este deținătorul unui nou record. Ce bornă istorică a atins tenismenul

Tinerii sportivi clujeni au obținut premiul cel mare la Cupa României la tenis de masă

abonare newsletter