Sport

Încă un amical pentru CFR Cluj

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/05_ziua/cfr-amicale.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR a câştigat Anatolian Cup, iar astăzi va juca un amical cu slovacii de la MFK Kosice.</p>

Elevii lui Jorge Costa au două victorii (una dintre ele după lovituri de departajare), un egal şi două înfrângeri în amicalele jucate în Turcia.

CFR Cluj a câştigat Anatolian Cup, în urma victoriei din finala cu liderul campionatului slovac, MSK Zilina, marţi, la Belek, cu scorul de 4-1 la loviturile de departajare, după ce rezultatul a fost egal, 2-2 (1-1), la finalul celor 90 de minute regulamentare. Barcik a deschis scorul (30) pentru formaţia slovaci, iar Ioan Hora a egalat din penalty (39). Zilina a trecut din nou în avantaj, în min. 67, după un penalty transformat de gambianul Momodou Ceesay, dar CFR a egalat tot în urma unei lovituri de la 11 m, prin Cadu (80), al cărui şut a fost respins iniţial de portarul Krnec.

De menţionat că toate cele trei penalty-uri au fost „inventate“ de arbitru, la ultimul togolezul Akakpo (ex-FC Vaslui) comiţând henţ la circa un metru în afara careului. La loviturile de departajare au transformat Sougou, Bastos, Piccolo şi Kapetanos, respectiv Ceesay. Pich a şutat în bara transversală, iar şutul lui Barcik a fost apărat de Stăncioiu. Jorge Costa a folosit următorii jucători: Mincă (Stăncioiu, 46) - Panin (Lionn, 64), Nuno Diogo (Cadu, 64), Maftei (Piccolo, 64), Nicoară (Camora, 64) - Peralta (G. Mureşan, 46), B. Sare (Godemeche, 31; Celestino, 64), Hora (Sougou, 64) - De Zerbi (Rafael Bastos, 64), Weldon (Kapetanos, 46), Ronny (Rui Pedro, 64). În primul meci din cadrul Anatolian Cup, CFR a trecut de bulgarii de la Litex Lovech cu 1-0.

MFK Kosice, următorul adversar

Meciul dintre CFR Cluj și MFK Kosice se va juca astăzi de la ora 15 și va fi transmis în direct de DigiSport 1. Acesta va fi cel de al șaselea joc de pregătire al „feroviarlor“. Iată rezultatele înregistrate până acum: 1-2 cu TSV 1860 Munchen, 0-0 cu Austria Viena, 0-3 cu Cernomoreț Odessa, 1-0 cu Litex Lovech și 2-2 (4-1 la penalty-uri) cu MSK Zilina.

MFK Kosice, adversara de azi a elevilor lui Jorge Costa, ocupă locul 10 în Slovacia. Clubul fondat în anul 1952 are în palmares 6 trofee (două campionate și patru cupe ale Slovaciei). Kosice ocupă în prezent locul 10 în clasament cu 18 puncte acumulate în 18 partide, înregistrând 4 victorii, 6 rezultate de egalitate și 8 înfrângeri. Cel mai prolific jucător al echipei slovace este tânărul atacant în vârstă de 22 de ani, Erik Pacinda (foto stânga), care în 16 partide jucate pentru echipa sa a marcat de 6 ori. Pentru echipa antrenată de Ladislav Simco este primul amical din acest din stagiul de pregătire.

Ultimele Stiri
abonare newsletter