Sport

Ultimul amical pentru „şepcile roşii”

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/05_ziua/spartak.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj va juca astăzi ultimul amical din cadrul stagiului de pregătire din Antalya, cu Spartak Trnava.</p>

 

Elevii lui Ionuţ Badea se vor întoarce mâine la Cluj-Napoca, iar astăzi vor juca ultimul amical din cantonamentul de iarnă.

Universitatea Cluj a jucat cinci partide amicale în stagiul de pregătire din Turcia. „Alb-negrii“ au câştigat ultimele două jocuri (1-0 cu FC Tiraspol şi 6-0 cu FC Daugava), după ce au fost învinşi în primele trei (0-1 cu Lechia Gdansk, 1-3 cu Tavria Simferopol şi 2-3 cu RNK Split). Elevii lui Ionuţ Badea vor mai juca astăzi cu slovacii de la Spartak Trnava, iar mâine vor decola spre Cluj, unde vor continua pregătirea pentru returul Ligii 1. Reluarea competiţiei interne este programată pentru data de 25 februarie, dar ar putea fi amânată, în cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile. În etapa a 20-a, prima a returului, Universitatea va evolua în deplasare la Rapid, formaţie pe care au învins-o în tur cu 2-0.


Ionuţ Badea a folosit toţi jucătorii pe care îi are la dispoziţie în partidele amicale din Antalya. Tehnicianul „studenţilor“ a folosit în cele mai multe perioade de joc sistemul 4-3-1-2, pe care vrea să îl utilizeze şi în meciurile oficiale din retur.

În jocurile de până acum s-au remarcat Tony şi Dorinel Popa. Atacantul nigerian care a marcat şi în tur şase goluri, fiind cel mai prolific marcator al „şepcilor roşii“, a reuşit, printre altele, un hat-trick în amicalul cu FC Daugava. Popa, transferat recent de la Steaua, unde a stat mai mult pe banca de rezerve, a lăsat o bună impresie şi a marcat de două ori, ultima reuşită a sa fiind decisivă în victoria 1-0 cu FC Tiraspol.  

Cine este Spartak Trnava?


Adversara de astăzi a Universităţii Cluj este una dintre cele mai titrate echipe din Slovacia. Spartak Trnava a ieşit din anonimat la sfârşitul anilor ’60, când a dominat fotbalul din Cehoslovacia. „Îngerii albi“, cum sunt porecliţi fotbaliştii de la Sparak în Slovacia, au câştigat de cinci ori titlul de campioni (1968, 1969, 1971, 1972, 1973), iar în sezonul 1968-69 au ajuns până în semifinalele Cupei Campionilor, unde au fost opriţi cu greu de Ajax-ul lui Johann Cruyff (2-0 la Trnava şi 0-3 la Amsterdam). Spartak nu a mai avut în ultimii ani performanţele din urmă cu câteva decenii, ultimul trofeu câştigat fiind Cupa Slovaciei, în 1998. Cel mai cunoscut fotbalist care a evoluat în ultimii ani pentru Spartak Trnava este Kamil Kopunec, el făcând parte din lotul Slovaciei la Cupa Mondială din 2010.

Amicalul dintre Universitatea Cluj şi Spartak Trnava se va disputa astăzi de la ora 14.30 şi va fi transmis în direct de DigiSport 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter