Sport

10 ani de glorie pentru CFR

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/04_ziua/cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Zilele acestea se împlinesc 10 ani de când clubul CFR Cluj a fost preluat de actualul finanțator, Arpad Paszkany.</p>

În urmă cu un deceniu, clubul feroviarilor clujeni se zbătea în Liga a 3-a, iar în prezent este unul dintre cele mai puternice din România. CFR a promovat în Liga a 2-a imediat după ce Paszkany a preluat frâiele clubului. „Feroviarii“ au ajuns în eșalonul secund în 2002. În primul sezon, 2002-03, au terminat pe locul 6, iar la finalul sezonului 2003-04, au promovat în Liga 1, după o pauză de aproape 30 de ani. CFR a crescut în fiecare an, iar după ce în 2005 a fost finalistă în Cupa UEFA Intertoto, după ce a eliminat formații puternice precum Athletic Bilbao sau AS Saint Etienne. Performanțele adevărate au început însă în 2008, când CFR a câștigat campionatul și Cupa României. „Feroviarii“ și-au păstrat cupa și în 2009, dar în Liga 1 au terminat pe locul 4. În 2010, cu italianul Andrea Mandorlini pe bancă, CFR a reușit din nou dubla campionat-Cupa României.

Redăm mai jos un interviu cu Matei Alexandru, directorul sportiv al CFR 1907 Cluj, preluat de pe site-ul oficial al clublui:

Reporter: Care este primul lucru pe care vă vine în minte din urmă cu 10 ani?
Matei Alexandru: Prima amintire care o am din anul 2002 este cantonamentul efectuat cu echipa la Vatra Dornei. Un alt moment de care îmi aduc aminte cu plăcere este ziua în care domnul Paszkany ne-a achiziționat mingi de joc și un echipament nou pentru echipă.

R: Care este cel mai dificil moment prin care a trecut CFR în acești 10 ani?
M.A.: Cred că cel mai dificil moment prin care a trecut echipa este momentul promovării în divizia A, sau mai bine spus drumul parcurs până la promovare. Cu toate că a fost un moment mai delicat, pentru mine rămâne o amintire frumoasă.

R: Cum va arăta CFR-ul peste încă 10 ani în viziunea dumneavoastră?
M.A.: Fără doar și poate peste alți 10 ani, CFR-ul va rămâne o echipă profesionistă care cu siguranță va mai cuceri trofee. Echipa se va bate constant la titlu, va rămâne o echipă de top care va avea participări constante în cupele europene. Noi niciodată nu ne mulțumim cu puțin!

R: Care este jucătorul care și-a lăsat amprenta asupra clubului în ultimii 10 ani?
M.A.: Aș vrea să enumăr patru jucători, nu doar unul singur. În opinia mea, Sorin Oncică, Adrian Anca, Ricardo Cadu și desigur, Cristian Panin sunt jucători care și-au lăsat amprenta asupra acestui club.

R: Dar antrenor?
M.A.: Dorinel Munteanu, Cristiano Bergodi și Ioan Andone, în această ordine.

Ultimele Stiri
abonare newsletter