Sport

„U“ Jolidon întâlnește campioana Rusiei!

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/04_ziua/handbal-jolidon.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Jolidon Cluj, vicecampioana României, va da piept mâine cu Dinamo Volgograd, campiona Rusiei, în optimile de finală ale Cupei Cupelor.</p>

Handbalistele „alb-negre“ își doresc o victorie în partida de mâine și așteaptă sprijinul fanilor.

„U“ Jolidon nu a avut prea mare noroc la tragerea la sorți a optimilor Cupei Cupelor. Elevele lui Gheorghe Covaciu vor da piept cu Dinamo Volgograd, echipă ce are în componență mai multe jucătoare care au câștigat campionatul mondial cu naționala Rusiei, în 2009. Clujencele au moralul ridicat după ce au câștigat ultimele trei meciuri din campionat și au urcat pe podium, însă rusoaicele stau și mai bine, fiind pe primul loc în campionat, cu 13 victorii din 13 meciuri. Mai mult decât atât, în sezonul în curs al Ligii Campionilor, Dinamo a învins cu 34-30 pe Oltchim, campioana României, echipă neînvinsă în Liga Națională.

Covaciu: „Sper să avem o sală plină”


Gheorghe Covaciu, tehnicianul „alb-negrelor“, a declarat înainte de duelul cu campioana Rusiei că își dorește ca elevele sale să câștige măcar meciul de acasă. „Dinamo Volgograd este una dintre cele mai bune echipe din Europa. Sorții nu au fost prea blânzi cu noi, dar ne vom strădui să jucăm cât mai bine și cel puțin să câștigăm meciul de acasă. Sper să avem o sală plină la acest meci și să obținem o victorie memorabilă. Nu va fi ușor însă, pentru că echipa lor este masivă și au jucătoare experimentate“, a declarat antrenorul clujencelor.

Mihaele Tivadar, una dintre cele mai bune handbaliste de la „U“ Jolidon, convocată constant la echipa națională, crede că Dinamo Volgograd este un adversar foarte puternic. „Dinamo are jucătoare foarte bune, care înscriu mult de la distanță, nu ne va fi ușor să le oprim. Sper să avem sprijinul publicului și să obținem o victorie frumoasă“, a declarat interul stânga de la „U“ Jolidon.

Doar 10 lei un bilet!

Meciul dintre „U“ Jolidon Cluj și Dinamo Volgograd se va disputa sâmbătă, 4 februarie, de la ora 17 la Sala Sporturilor „Horia Demian“. Arbitrele întâlnirii vor fi ucrainiencele Tetyana Rakytina și Iryna Tkachuk, iar delegat din partea Federației Europene de Handbal (EHF) va fi Nicolae Vizitiu (Republica Moldova). Un bilet la acest meci costă 10 lei, iar studenții pot intra doi pe un tichet. Partida va fi transmisă în direct de DigiSport 2. Returul va avea loc peste o săptămână, în 11 februarie, în Rusia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter