Sport

Transylvania Open, turneul WTA 250 al anului! „Mulțumiri echipei din Cluj-Napoca (și localnicului Dracula)”

Turneul de tenis Transylvania Open organizat pentru a doua oară la Cluj-Napoca în anul 2022, a fost desemnat de către WTA drept turneul anului la categoria WTA 250.

„Dracula” alături de trofeul turneului /FOTO: Transylvania Open - Facebook „Dracula” alături de trofeul turneului /FOTO: Transylvania Open - Facebook

 

 


WTA, corpul organizatoric al tenisului feminin, a desemnat turneul Transylvania Open drept cel mai bun turneu WTA 250 al anului 2022. 

 


„Turneu inaugurat în 2021, Transylvania Open a fost votat Turneul Anului 2022, WTA 250. Mulțumiri echipei din Cluj-Napoca (și localnicului Dracula) pentru o experiență unică de turneu”, se arată în mesajul postat de WTA.


„Este compleșitor să fim cel mai bun turneu WTA250 din lume la doar a doua ediție organizată. Este o distincție imensă care înseamnă enorm pentru noi. Mulțumim tuturor că ați făcut parte din această poveste, vă promitem că acesta este doar începutul.


Cu iubire din inima Transilvaniei”, a transmis Transylvania Open pe Facebook.

În acest an, Transylvania Open a fost câștigat de către rusoaica Anna Blinkova, care a trecut în finală de italianca Jasmine Paolini, scor 6-2, 3-6, 6-2. Turneul a oferit premii totale de 251.750 de dolari.
 

Organizatorii turneului sunt pregătiți să ducă Transylvania Open la alt nivel

Directorul turneului de la Cluj-Napoca, Patrick Ciorcilă, a dezvăluit ce ar fi trebuit să se întâmple în acest an la întrecerea organizată în Cluj-Napoca.


„Puțină lume știe asta, nu știu dacă am mai zis-o vreodată, dar noi trebuia să fim turneu de 500 anul ăsta. Pentru că după ce s-a anulat China, ei (WTA) voiau un turneu de 500 chiar în săptămâna asta în care am fost noi și se potrivea foarte bine.

Și chiar făcusem un agreement cu WTA, dar pe ultimul moment, când am vrut să închidem treaba asta, a venit San Diego și au cerut ei un upgrade.


Și am pierdut lupta asta cu ei pentru că, unu la mână, e America vs România, dar cred că mai mult pentru că se temeau că nu vor merge jucătoarele la Guadalajara pentru un singur turneu tare, și aveau nevoie de ceva înainte, San Diego fiind lângă.

Pentru că la nivel de facilități și cum arată turneul, noi cred că suntem peste. Bine, e turneu afară vs turneu indoor, nu se pot compara, dar m-am uitat puțin la televizor și nu cred că sunt cu nimic mai presus”, a declarat Patrcik Ciorcilă pentru treizecizero.ro.
 

Patrick Ciorcilă dorește ca Transylvania Open să ajungă turneu WTA 500

„Eu personal am ambiția asta și vrem să mergem acolo, dar e foarte greu de spus dacă putem să facem asta, din două puncte de vedere: unu, dacă reușim să luăm o licență, pentru că sunt foarte limitate, și upgrade-ul de anul ăsta era o excepție din partea WTA-ului, un fel de derogare, pentru că era calendarul așa de sărac.

Și doi la mână, financiar, pentru că turneul de 500 îți dublează costurile. Ca să înțeleagă lumea, prize money-ul e cu aproape 600.000 de euro în plus. Peste asta se adaugă Hawk-Eye-ul, care e obligatoriu pe un teren, aproximativ 50.000 de euro”, a mai adăugat Patrick Ciorcilă.

CITEȘTE ȘI:

Rusoaica Ana Blinkova a câştigat primul său titlu WTA, la Transylvania Open

Jasmine Paolini şi Ana Blinkova vor juca finala turneului Transylvania Open

abonare newsletter