Sport

Jucătorul de baschet Jordan Taylor a plecat de la U-BT Cluj-Napoca

Jucătorul de baschet Jordan Taylor a plecat de la U-Banca Transilvania după patru luni în echipa alb-negrilor.

Jucătorul de baschet Jordan Taylor a plecat de la U-Banca Transilvania după patru luni în echipa alb-negrilor/ FOTO: U-BT Cluj-Napoca/Facebook Jucătorul de baschet Jordan Taylor a plecat de la U-Banca Transilvania după patru luni în echipa alb-negrilor/ FOTO: U-BT Cluj-Napoca/Facebook

 

 


U-Banca Transilvania nu va mai miza pe serviciile lui Jordan Taylor. Clubul şi jucătorul american au ajuns la un acord comun de încetare a contractului.

 


Jordan Taylor a venit la Cluj-Napoca din prima ligă a Japoniei, după ce a mai evoluat la Alba Berlin, Galatasaray, Hapoel Holon sau ASVEL Lyon. Conducătorul de joc a evoluat în toate cele patru meciuri din 7Days EuroCup, înregistrând medii de 14.2 puncte, 4.5 pase decisive și 2.0 recuperări, cu un indice al eficienței de 14.5.

În Liga Națională, Taylor a strâns statistici de 12.0 puncte, 4.3 pase decisive și 3.8 recuperări în cele 4 meciuri pe care le-a bifat. Totodată, Jordan a jucat în două partide din Cupa României.


Despre Jordan Taylor

La liceu, Jordan Taylor a jucat pentru Benilde-St. Margaret’s, primind distincția Minnesota Mr. Basketball. Cu alte cuvinte, Jordan a izbutit în liceu medii de 22,3 puncte și 7,1 pase decisive. 

Drept urmare, Taylor și-a continuat cariera la universitatea Wisconsin, iar în ultimul sezon s-a evidențiat cu statistici de 14,8 puncte, 4,1 recuperări și 3,8 pase decisive.


După ce a evoluat în NBA Summer-League la Atlanta Hawks, Taylor a ajuns în Europa și a bătut palma cu Virtus Roma. În sezonul 2012-2013 din Lega Basket, fundașul a înregistrat medii de 11,5 puncte, 3,7 pase decisive și 2,8 recuperări. 

Ulterior, după doi ani petrecuți în capitala Italiei, baschetbalistul s-a transferat la Hapoel Holon. De-a lungul carierei, Jordan a mai jucat la nume importante de pe continent, precum Alba Berlin, Galatasaray Istanbul sau ASVEL Lyon. 


Americanul a bifat, alături de ASVEL, prezențe și în Euroligă, acolo unde s-a evidențiat cu statistici de 8,0 puncte, 3,8 pase decisive și 1,5 recuperări în stagiunea 2019-2020. Totodată, Taylor a totalizat 40 de meciuri în EuroCup.

 

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj a transferat un american de NBA!

U-BT Cluj a bifat un nou transfer! Un bosniac cu un palmares impresionant

Leo Meindl, jucătorul celor de la U-BT, la un pas de calificarea la mondial

Ultimele Stiri
abonare newsletter