Sport

„U“ şi CFR se antrenează la Cluj

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/15_ziua/fotbal-u.jpg" border="0" alt="Universitatea Cluj" title="Atât „studenţii“ cât şi „feroviarii“ s-au pregătit ieri pe teren sintetic" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cele două echipe clujene care evoluează în Liga 1 s-au întors din stagiile de pregătire efectuate în Antalya şi au reluat pregătirea pe pământ românesc.</p> <p>Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat ieri calandarul competiţional al returului.</p> <p>Astfel, Universitatea şi CFR, care au revenit din cantonamentele efectuate în Turcia, vor juca primele partide oficiale din 2011 în 26 februarie. Liga 1 se va relua cu etapa a 19, în care „şepcile roşii“ vor primi vizita celor de la FC Braşov, iar „feroviarii“ vor juca în deplasare la Victoria Brăneşti. LPF urmează să stabiliească în zilele următoarea orele şi datele de disputare ale meciurilor din etapele 19 şi 20.</p> <p>Din sezonul 2010-2011 au mai rămas de jucat 16 etape. Universitatea se află pe locul 14 şi luptă pentru evitarea retrogradării, lupta fiind foarte strânsă în a doua jumătate a clasamentului. Nici situaţia campionilor de la CFR nu este una prea roză. Echipa din Gruia se află doar pe locul opt, la 12 puncte în urma liderului Oţelul. Obiectivul „feroviarilor“ este clasarea pe podium sau măcar accederea în Europa Leagua.</p>

„Feroviarii“, fără Kapetanos

Campionii României s-au întors vineri din cel de al doilea cantonament din Antalya. Elevii lui Alin Minteuan au avut liber până ieri, când au reluat antrenamentele. „Feroviarii“ s-au pregătit pe terenurile sintetice de la baza CMC, întrucât terenul de iarbă este îngheţat.

De la şedinţa de pregătire a lipsit Pantelis Kapetanos, noul atacant al formaţiei din Gruia. Grecul a participat alături de naţionala ţării sale la Cupa Mondială din Africa de Sud. Alin Minteaun, cel care a preluat echipa după demiterea lui Sorin Cârţu, crede că CFR mai poate să câştige campionatul în curs, dacă elevii săi vor fi foarte motivaţi şi vor reuşi să câştige toate meciurile din retur. „ Eu cred cu tărie că putem câştiga toate meciurile. Dacă înainte de începerea pregătirii eram optimist, acum sunt şi mai optimist. Vom juca toate meciurile la victorie, pentru că avem mulţi jucători capabili să facă diferenţa. Cel mai mare câştig după perioada de pregătire e faptul că jucătorii sunt din nou foarte motivaţi. Au răspuns mai mult decât profesionist la tot ceea ce le-am cerutşi sunt gata să schimbe destinul acestui campionat“, a spus ieri Minteuan.


„U“ s-a pregătit la Clujana

Şi fotbaliştii Universităţii au efectuat primul antrenament la Cluj după sosirea din lungul stagiu de pregătire efectuat în Austria. Elevii lui Ionuţ Badea s-au pregătit, la fel ca rivalii de la CFR, pe teren sintetic, gazonul de iarbă al stadionului Clujana nefiind în condiţii corespunzătoare.

Ionuţ Badea, tehnicianul Universităţii, a declarat ieri că stagiul de pregătire din Antalya a fost foarte util pentru elevii săi şi că speră ca aceştia să se poată pregăti corespunzător şi în România. „Cantonamentul a fost o perioadă foarte productivă pentru noi. Au venit jucători noi, am încercat noi sisteme, noi module de joc. Suntem în formă bună, în creştere, dar trebuie să avem grijă cum gestionăm începutul de campionat. Cred că ne putem îndeplini obiectivul, chiar dacă la noi este frig şi nu ne aşteaptă condiţii foarte bune de pregătire“, a declarat antrenorul Universităţii.

abonare newsletter