Sport

Locul 31 pentru Tempesta la Raliul Monte Carlo

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/24/08 monte carlo 5.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Marco Tempestini și Dorin Pulpea au terminat pe locul 31 Raliul Monte Carlo, în clasamentul general, și pe locul 6 la clasa 3.</p>

Cei doi reprezentanți ai Napoca Rally Academy (NRA), Marco Tempestini și Dorin Pulpea, au avut o comportare meritorie în cel mai cunoscut raliu din lume, cel de la Monte Carlo.

Tempesta și Dorin Pulpea s-au confruntat, în ultimele două zile ale Raliului Monte Carlo (RMC), cu probleme tehnice, dar și-au păstrat poziția în clasamentul general, locul 31, și la clasă, locul 6, reușind să termine cel mai celebru raliu din lume. Echipajul NRA s-a impus in Trofeul STI. Ultimele două zile din Raliu au fost cele mai grele pentru Tempestini și Pulpea, datorită unor probleme tehnice apărute la mașina Subaru Impreza cu care au concurat. Sâmbătă, în penultima zi a RMC, au fost programate patru probe speciale cu o lungime totala de 84.4 km. La finalul zilei, echipajul NRA a pirerdut o poziţie în clasamentul general, ajungând pe 32. „Am parcurs Col de Turini, una dintre cele mai celebre speciale din lume, fără frână de mână. Nu am reușit să rezolvăm problemele tehnice din ziua anterioară și am fost nevoiți să mergem așa. În plus, pe ultima probă a zilei a cedat și treapta a patra a cutiei de viteze, ceea ce ne-a costat timp prețios“, a spus Marco Tempestini, la finalul zilei de sâmbătă.

În Power Stage, ultima probă din Raliul Monte Carlo, programată duminică, Tempestini și Pulpea au terminat cu al 24-lea timp, recuperându-și astfel poziția în clasamentul general. „Duminică totul a mers mai bine și am revenit pe 31. Pentru noi cel mai important lucru este că ne-am îndeplinit un vis. Am terminat Raliul Monte Carlo! A fost o experiență incredibilă. La final am reușit să obținem cel mai bun rezultat cu un Subaru de grupa N în trofeul STI, ceea ce ne-a adus un premiu suplimentar“, a adaugat Marco Tempestini, la finalul Raliului Monte Carlo.

Urmează Rallye Acore

După Raliul Monte Carlo, în programul echipajului Napoca Rally Academy urmează Sata Rallye Acores, prima etapă din Intercontinental Rally Challenge (IRC), în Portugalia. „În IRC vom merge cu un Subaru Impreza R4. Imediat după etapa de la Monte Carlo începem pregătirile pentru raliul din Portugalia, pentru care avem mai puțin de o lună la dispoziție“, a completat Tempestini.

Loeb a câștigat Raliul

Francezul Sebastien Loeb (Citroen DS3) şi copilotul său monegasc Daniel Elena au câştigat duminică pentru a 6-a oară Raliul Monte Carlo, prima manşă a Campionatului Mondial WRC, în faţa spaniolilor Dani Sordo-Carlos Del Barrio (Mini John Cooper Works) şi a echipajului norvegian Petter Solberg-Chris Patterson (Ford Fiesta RS).
Această a 80-a ediţie marchează revenirea Raliului Monte Carlo în calendarul mondial, după trei sezoane în calendarul IRC, între 2009 şi 2011, în absenţa lui Loeb.

Ultimele Stiri
abonare newsletter