Sport

Ambiția lui David Popovici: „Recordul de la 100 metri nu va rezista! Voi fi cel care îl va doborî!"

David Popovici, revelația Europeanului de Seniori de Natație de la Roma, povestește cum a trăit momentele unice în care a devenit dublu campion continental la seniori la 100 și 200 m liber.

 

David Popovici a scris din nou istorie, de această dată la Campionatul European de Seniori de la Roma, unde a câștigat fără drept de apel medaliile de aur la 100 și 200 metri liber și a devenit cel mai rapid înotător din istorie, doborând recordul mondial la 100 m. 


„Sună foarte bine, David Popovici, cel mai rapid înotător din istorie. Sună ca un titlul bine meritat și sună exact ca obiectivul pentru care am muncit atât de mulți ani la rând. A fost foarte frumos la Roma, la fel cum a fost și anul trecut. Aveam amintiri foarte frumoase de acolo și mi-a făcut mare plăcere să mă întorc și să concurez cu tribunele pline. A fost exact ce trebuie pentru a duce sportivul - în cazul acesta pe mine - la un nivel foarte înalt", a precizat David Popovici, dublu campion european la seniori în probele de 100 și 200 m, la CE de Seniori de Natație de la Roma. 

David a dezvăluit care a fost cel mai frumos mesaj pe care l-a primit după performanțele uluitoare de la Roma.


„Cel mai frumos mesaj pe care l-am primit a fost de la Phelps. A pus la el pe story, pe Instagram, că sunt rapid. De mic copil îmi doream să afle cineva ca Michael Phelps de mine", a mai spus Popovici. 

Talentatul sportiv recunoaște că în inima lui un loc aparte îl are recordul obținut în proba de 100 de metri liber.


„Recordul de la 100 de metri a însemnat foarte mult, îmi doresc de când mă știu să devin cel mai rapid din istorie", a mai precizat sportivul. 

David știe că acest record nu va rezista mult! Acesta dezvăluie și motivul!


Nu exclud varianta de a-l bate eu în viitor. Fix recordul acesta nu va rezista foarte mult, eu voi fi cel care îl va doborî" – David Popovici, dublu campion european la seniori în probele de 100 și 200 m, la CE de Seniori de Natație de la Roma.

Cel mai rapid înotător din lume a povestit cum a fost sărbătorit un record mondial la 100 de metri liber.


„Am comandat pizza la hotel, am pus masa de masaj pe hol și am întins pizzele pe masă, am băut apa, suc și cam asta a fost. Am fost eu și echipa mea, alături de părinții mei", spune tânărul.

Fără internet și rețele de socializare

Deși foarte tânăr, David gestionează extraordinar succesul și interesul oamenilor pentru el după rezultatele din ultima perioadă! Nimic și nimeni nu îl abate de la drumul său: de a fi cel mai bun înotător din lume! Tânărul de nici 18 ani a luat pauză de la rețelele de socializare.

În timpul competiției nu am stat absolut deloc pe internet, nu am citit nimic despre mine sau ce își doreau alții pentru mine. După ce am terminat, m-am mai uitat puțin și nu pot să spun că am reținut vreun titlul care să îmi placă, pentru că nu am acordat atenție" – David Popovici, dublu campion european la seniori în probele de 100 și 200 m, la CE de Seniori de Natație de la Roma. 

„Sunt un antrenor fericit!"

Adrian Rădulescu, antrenorul care îl pregătește pe David de la 9 ani, este mulțumit de rezultatele sportivului.

„Este rodul unui proces îndelungat care sper să continue și în următorii ani. După Campionatul Mondial de la Budapesta ne-am pus în cap și cvatrupla dublă, adică să câștigi medaliile de aur la 100 și la 200 în două competiții continentale de juniori și seniori și două competiții mondiale de juniori și seniori. Eu am oportunitatea să îl văd în fiecare zi la bazin, am oportunitatea să îl văd înotând exact cât trebuie la acest nivel. Sunt un antrenor fericit care nu se poate abține și mereu sunt probleme care necesită rezolvare", a spus Adrian Rădulescu.

De ce s-a retras din finala de la 400 m

La Europeanul de la Roma, David Popovici a concurat în premieră în proba de 400 metri liber, a ajuns în finală, iar apoi a anunțat că se retrage. Sportivul a explicat de ce a luat această hotărâre.

„Împreună cu antrenorul meu am luat decizia de a mă retrage. A fost puțin prea mult stres și au fost prea multe curse una după alta. La 400 de metri nu aveam un obiectiv clar, nu am avut un obiectiv de medalie, singurul lucru pe care mi l-am dorit a fost să văd cum mă raportez la această probă într-o competiție importantă. Decizia a fost o alegere înțeleaptă tocmai pentru a-mi conserva energia pentru următoarea competiție", spune sportivul David Popovici.

Roma, în inima lui!

David Popovici a avut o vară fabuloasă din punct de vedere profesional, care încă nu s-a terminat! Puștiul minune al natației mondiale a câștigat tot ce se putea la cele trei mari competiții europene și mondiale la care a participat, Campionatele Mondiale de Seniori de la Budapesta, Europeanul de juniori de la Otopeni și Europeanul de seniori de la Roma.

Dintre toate aceste competiții, David recunoaște că performanțele obținute în capitala Italiei sunt în sufletul lui.

„La Roma am reușit și cel mai impresionant rezultat, am devenit cel mai rapid înotător din istorie. Cel mai mult m-a emoționat recordul meu mondial și cum m-am simțit imediat după ce am reușit această performanță. Când ieșeam din apă, când mă aplauda absolut toată tribuna, lumea era în delir, a fost foarte emoționant și unic", a mai spus acesta.

Va concura la Mondialul de Juniori de la Lima

David nu apucă să-și tragă sufletul după Europeanul de la Roma. El va zbura mâine spre Peru, la Lima, unde va participa la ultima sa competiție de juniori, campionatele mondiale, care vor avea loc între 30 august și 4 septembrie.

„Acolo suntem cu 8 ore în urmă, voi încerca să mă adaptez cât mai repede, să dorm, e prima oară când călătorim în America de Sud și va fi foarte diferit față de ceea ce știm dar o să ne distrăm așa cum facem de fiecare dată la toate concursurile" , a încheiat campionul.

CITEȘTE ȘI:

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber, la Europene

David Popovici e cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor! A spulberat RECORDUL MONDIAL

David Popovici donează casca şi ochelarii cu care a devenit campion mondial

Ultimele Stiri
abonare newsletter