Sport

CFR Cluj a pierdut în fața Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-1. Sepsi câștigă al doilea trofeu din istoria clubului

CFR Cluj a pierdut finala cu Sepsi Sf. Gheorghe din Supercupa României. Sepsi Sf. Gheorghe a cucerit prima Supercupă a României din istoria clubului.

CFR Cluj a pierdut în fața Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-1. Foto: Facebook/ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA CFR Cluj a pierdut în fața Sepsi Sf. Gheorghe, scor 2-1. Foto: Facebook/ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

 

 


La doar 50 de zile după ce a câștigat Cupa României, Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat și Supercupa României, 2-1 cu CFR Cluj, la primul meci oricial al noului sezon, care a avut, în premieră, sistemul VAR, scrie Digi Sport.

 


Supercupa României s-a jucat la Arad, într-o atmosferă frumoasă, în fața a aproximativ 8.000 de spectatori. Nici n-au apucat bine să se așeze scaunele în camera VAR, fiind primul meci intern conectat la sistemul de video arbitraj, că Alexandru Păun a și deschis scorul. A șutat plasat, de la 16 metri, fără speranțe pentru Niczuly, cel mai rapid gol din istoria competiției.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Sepsi, triumf istoric în Supercupa României

Meciul a continuat într-un ritm plăcut, fără durități. „Feroviarii” au rămas mai periculoși, dar au fost pedepsiți la ultima acțiune, în al treilea minut al prelungirilor, atunci când Cosmin Matei a împins balonul în plasă, din 6 metri, profitând de letargia lui Deac și Braun.


Partea secundă a fost mai liniștită. Primele înlocuiri au venit după exact o oră de joc. Dan Petrescu a forțat, a trimis doi atacanți veritabili în teren, pe Jefte și Yeboah.

Impulsul dorit de antrenorul campioanei nu a apărut. Din contră, mai inspirat s-a dovedit Bergodi. În minutul 85, la scurt timp de la introducere, Mario Rondon a decis soarta Supercupei cu o lovitură de cap. Fostul atacant al CFR-ului a profitat de un pas haotic la ofsaid făcut de Bordeianu.


Ultimul eveniment semnificativ a fost cartonașul roșu văzut de Roger, pentru uncot în figura adversarului, în prelungiri.

Sepsi câștigă al doilea trofeu de la înființare, iar Dan Petrescu rămâne fără vreun triumf în Supercupa României. Bergodi a mai cucerit trofeul și pe banca Rapidului, în 2007.


N-a fost nevoie de VAR

Supercupa României a fost primul meci intern cu sistemul VAR activ. Istvan Kovacs, Mihai Artene și Ovidiu Hațegan au efectuat doar câteva „verificări silențioase”, fără să intervină în deciziile luate de „centralul” Adrian Cojocaru.

Au marcat: A. Păun '2 / C. Matei '45+3, Rondon 85

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu, înaintea meciului CFR Cluj - Sepsi: „Nu ne permitem să pierdem Supercupa”

abonare newsletter