Sport

CFR Cluj, impresionantă în meciurile amicale! Campioana încheie cantonamentul din Austria fără gol primit

CFR Cluj a reușit patru victorii fără gol primit în meciurile amicale din Austria și pare în formă maximă înainte de meciurile din Champions League.

Andrei Burcă în meciul cu Hajduk Split. FOTO: CFR Cluj 1907 Facebook Andrei Burcă în meciul cu Hajduk Split. FOTO: CFR Cluj 1907 Facebook


Dan Petrescu a stabilit un cantonament în Austria în această vară și câteva jocuri amicale cu adversari din Slovenia, Serbia și Croația. CFR Cluj a câștigat toate meciurile fără gol primit și a avut un golaveraj de 8-0.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Campionii României s-au impus cu 2-0 în fața celor de la Koper, 3-0 cu Napredak, 1-0 cu Partizan Belgrad și 2-0 cu Hajduk Split. Golgheterul celor de la CFR Cluj în partidele amicale a fost Marko Dugandzic, jucător care a fost la un pas de plecare în această vară. Atacantul croat a înscris de trei ori. Pe lista marcatorilor și-au mai trecut numele Debeljuh, Cvek, Jefte, Manea și Deac.


Petrescu, mulțumit în Austria

Dan Petrescu a fost mulțumit de ce a văzut în cantonamentul din Austria. Singurul lucru care l-a nemulțumit pe antrenorul lui CFR în această perioadă de pregătire a fost accidentarea lui Daniel Birligea.

„A fost un cantonament reușit, în opinia mea, până acum. Mai e un meci mâine (n.r. meciul cu Hajduk), au fost trei meciuri grele cu adversari buni. Am fost puțin obosiți astăzi (n.r. vineri), cred, cu atât mai mult jucătorii merită felicitați. Îmi place să câștig, indiferent dacă e meci amical sau oficial. Am jucat cu locul doi din Slovenia, acum cu locul șapte din Serbia și acum cu locul doi din Serbia, zic că rezultatele au fost excelente, ținând cont că am muncit foarte mult. Nu e cel mai important rezultatul în acest cantonament, să nu se accidenteze jucătorii. Avem deja o accidentare, pe Birligea. Până la urmă, important e să câștigăm, să nu luăm gol, am reușit în trei meciuri asta. Felicit și portarul, care e U21, nu prea a apărat la noi și în două meciuri a apărat excelent.”, a spus Petrescu după meciul jucat cu Partizan Belgrad vineri.


CFR pregătește „cireașa de pe tort”

Lotul campioanei României este în mare parte definitiva pentru stagiunea 2022/2023. Petrescu a anunțat că este posibil să mai vină un singur jucător, care ar fi „cireașa de tort”.

„Nu cred că mai vine nimeni. E posibil orice în fotbal, dar eu sunt mulțumit de achizițiile făcute, cei din conducere au făcut eforturi, au reușit să îmi aducă marea majoritate. Mă știți foarte bine, dacă îmi aduce cireașa de pe tort nu mă supăr, nu voi da nume, dar trebuie să ne uităm și la listă. N-avem voie decât 13 străini. Echipa arată bine”, a declarat Dan Petrescu, după victoria cu Partizan Belgrad.


CFR Cluj i-a transferat în această vară pe Cristopher Braun, Karlo Brucic, Karlo Muhar, Vito Hammershoy-Mistrati, Denis Kolinger și Jefte Betancor.

Jucătorii campioanei României au încheiat cantonamentul din Austria și se întorc la Cluj-Napoca.  CFR debutează în ezonul 2022/2023 pe 5 iulie, atunci când joacă primul meci cu armenii de la Pyunik.

CITEȘTE ȘI:

Trei din trei în meciurile amicale. CFR Cluj a reușit o nouă victorie fără gol primit

CFR Cluj a împrumutat mai mulți jucători în Liga a 2-a

Ultimele Stiri
abonare newsletter