Social

Cursuri de prim ajutor, de la profesorii UMF Cluj: „Viața unei persoane accidentate depinde de aceste manevre” FOTO

Profesorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca (UMF) oferă cursuri de prim ajutor angajațiilor din instituții publice și companii private.

Cursuri de prim-ajutor, de la profesorii UMF Cluj: „Viața unei persoane accidentate depinde de aceste manevre” FOTO Cursuri de prim-ajutor, de la profesorii UMF Cluj: „Viața unei persoane accidentate depinde de aceste manevre” FOTO

 

 


Cursul organizat de specialiștii de la UMF Cluj se face în 3 ore de pregătire teoretică și 6 ore de practică, în care angajații din instituții publice și companii private pot să învețe cum să acorde prim ajutor în momentul în care văd o persoană accidentată.

Până acum, două grupe de polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale au participat:


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


„Viața unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor și de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Primele două grupe de polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au finalizat recent un Curs de Prim Ajutor, coordonat de conf. dr. Sebastian Trancă, Disciplina Anestezie Terapie-Intensivă II.

Obiectivele acestui curs, care oferă 3 ore de pregătire teoretică și 6 ore de pregătire practică, sunt însușirea și consolidarea noțiunilor și tehnicilor de prim ajutor necesare în diferite situații de urgență, ducând la creșterea șansei de supraviețuire a victimelor.


Serviciul pentru Acţiuni Speciale este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție care intervine şi desfăşoară activităţi pentru menţinerea ordinii publice pe raza localităţilor urbane şi rurale, în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi a faptelor contravenţionale din competenţă și care sprijină celelalte structuri operative pentru îndeplinirea unor acţiuni sau misiuni cu grad sporit de dificultate”, au transmis reprezentanții UMF Cluj.

Prin aceste cursuri, angajați din diverse domenii pot să dezvolte abilități necesare acordării manevrelor de prim ajutor, care pot să facă o schimbare în caz de urgență și pot chiar să salveze viața cuiva:


„Universitatea noastră, prin specialiștii săi în Anestezie și Terapie Intensivă, oferă cursuri de prim ajutor personalului din cadrul instituțiilor publice, dar și companiilor private, care doresc să-și dezvolte abilitățile necesare acordării de prim ajutor în caz de urgență, pentru salvarea vieții, prevenirea unor complicații ulterioare și ameliorarea suferințelor până în momentul în care un serviciu medical adecvat poate să intervină”, potrivit UMF Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Un clujean a repornit inima soției sale: „Am luat-o în brațe, după care am început manevrele de prim ajutor” VIDEO

„Prim ajutor pe două roți”- programul prin care curierii pe bicicletă vor fi instruiți pentru a acorda primul ajutor în caz de accidente

Ultimele Stiri
abonare newsletter