Social

PROTEST la Cluj joi! Polițiștii, angajații din penitenciare și militarii rezerviști ies în stradă în toată țara

Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste în toată țara, inclusiv în fața Prefecturii Cluj.

PROTEST la Cluj joi! Polițiștii, angajații din penitenciare și militarii rezerviști ies în stradă în toată țara PROTEST la Cluj joi! Polițiștii, angajații din penitenciare și militarii rezerviști ies în stradă în toată țara

 

 


Începând cu data 23 decembrie 2021, ora 12:00, angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste în toată țara.

 


Protestele se vor desfășura la Guvernul României (București - Piața Victoriei) și la prefecturile județelor Iași, Timiș și Cluj.

Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată cer:


- aplicarea în integritate a legii salarizării unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice)
- actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015

„Angajații din poliție, penitenciare și armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, așa cum au fost adoptate în Parlament.


Creșterea volumului activităților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională cauzată de contextul epidemiei de COVID-19, impune, din partea clasei politice, obligația respectării promisiunilor și a eliminării discriminărilor față de alte categorii de personal din sectorul public”, potrivit Sindicatului Polițiștilor Europeni.

CITEȘTE ȘI:

PROTEST al polițiștilor în fața Prefecturii Cluj, marți: „Nu ne mai putem încrede în vorbele politicienilor”

Protest eșuat anti-restricții, sâmbătă, la Cluj-Napoca. Se strigă „Libertate, fără certificate!” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter