Social

Creșa „Parfum de tei” va fi etajată și extinsă - FOTO

Creșa de pe strada Decebal, numărul 41 din Cluj-Napoca va fi etajată și extinsă. Planul urbanistic de detaliu (PUD) a fost prezentat în comisia de urbanism a municipiului, însă va fi dezbătut din nou în comisie în luna ianuarie.

Creșa de pe strada Decebal din Cluj-Napoca va fi etajată și extinsă Creșa de pe strada Decebal din Cluj-Napoca va fi etajată și extinsă

 

 


Potrivit documentației, în prezent, parcela este ocupată de 3 construcții, cu destinația de liceu, grădiniță de copii, săli de clasă cu regimul de înălțime Sp+P+2E. Terenul este în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca și are o suprafață de 9.550 mp. 

 


În urma extinderii, clădirea va mai avea un etaj.

„Obiectul lucrării îl constituie reglementarea urbanistică în vederea autorizării lucrărilor de extindere și etajare corp de clădire existent, Grădinița Parfum de Tei. Intervenția propusă, va avea un regim de înălțime maxim Sp+P+1. Accesul auto și pietonale existente se mențin”, se mai arată în proiect.


Construcțiile existente pe parcelă și în curs de construire vor fi menținute păstrându-și funcțiunea. Intervențiile vizate de această documentație de urbanism vizează doar extinderea și etajarea grădiniței existente. „Conformarea atipică a parcelei, au dus la propunerea unui corp unitar de clădire, care să răspundă nevoilor funcționale specifice programului arhitectural (grădiniță) și situației atipice din punct de vedere arhitectural și urbanistic”, se arată în document.

Amenajarea va cuprinde alei pietonale și auto, parcări, platforme și terenuri de sport. În rest, parcela se va amenaja cu spații verzi.


Clujul duce lipsă de locuri în creșă

Anul acesta, 61% dintre copiii înscriși nu au prins un loc la creșă, mai exact 996 copii, în creștere față de anii anterior, a arătat consilierul local USR Adriana Cristian, în iulie 2021. 

„Trebuie să înțelegem că lipsa locurilor la creșe nu e ceva ce îi privește doar pe părinți, ci pe noi toți. Părinții care nu găsesc un loc la creșă aproape de locuința lor vor ajunge în trafic pentru a-și duce copilul unde va găsi loc la creșă, grădiniță, sau școală. Impactul în trafic este evident acum vara, când copiii nu sunt la școală, iar părinții nu sunt puși pe drumuri”, a explicat consilierul. 

CITEȘTE ȘI:

Creșă nouă în cartierul Mănăștur. Clădirea va adăposti șase grupe de copii. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter