Social

O masă caldă de Crăciun! Campanie de strângere de alimente pentru persoanele fără posibilități

S-a dat startul campaniei Light Up a Life, care vine în ajutorul persoanelor mai puțin nocoroase în pragul sărbătorilor de iarnă.

 

 


„Light Up a Life”, o campanie organizată de AIESEC în parteneriat cu asociaţia O Masa Caldă, îşi propune să aducă persoanelor mai puţin norocoase bucuria sărbătorilor de Crăciun.

Ei stâng alimente neperisabile, dar şi donaţii în bani pentru a asigura o masă caldă persoanelor fără adăpost, copiilor de la centrele de plasament, dar şi persoanelor fără venituri sau cu venituri mici.


„Activitățile de la O masă caldă se desfășoară de luni până vineri și avem ca beneficiari trei categorii: copii de la centrele de zi și de la grădiniță, adulți de la centrele de adăpost, persoane care nu au o locuință și cei cu venituri mici. Orice campanie de strângere de fonduri sau de produse neperisabile intră la comun, din care noi cumpărăm ingredientele necesare pentru mesele pe care le facem”, a declarat pentru monitorulcj.ro, Raimonda Boian, organizatoarea proiectului.

„Noi am început de curând campania și strângem alimente pentru O masă caldă, ei oferă zilnic o masă persoanelor care au nevoie, copii orfani. Toată munca lor este realizată de către voluntari și ne dorim să strângem alimente pentru ei, obiecte sanitare și donații care constau în bani care pot fi direcționați în contul celor de la O masă caldă. Donațiile în alimente pot fi aduse la două cămine ale Universității Babeș-Bolyai, la Căminul Economica II și Căminul XVI din Hașdeu.  Noi ne-am pus un target de 3.000 de lei”, a declarat pentru monitorulcj.ro, Cătălina Rusu, membru PR al AIESEC Cluj.


Campania se încheie pe 18 decembrie

Persoanele interesate pot dona până pe 18 decembrie, alimente neperisabile (orez, paste, conserve, etc) și materiale sanitare pentru prevenirea virusului COVID-19, necesare pentru desfășurarea activităților în siguranță (măști de protecție, produse dezinfectante).

Donațiile în bani se pot face în contul asociației O Masă Caldă, cu mențiunea AIESEC:


IBAN RON: RO78BTRLRONCRT0292723301
IBAN EUR: RO28BTRLEURCRT0292723301 (SWIFT: BTRLRO22)

Totuși, organizatoarea proiectului O masă caldă, Raimonda Boian, declară că a fost plăcut surprinsă de faptul că cei din AIESEC s-au gândit să îi ajute cu această strângere de fonduri și alimente.


„Ne bucură foarte mult că cei de la AIESEC s-au gândit la noi și ne oferă ajutorul. În vară ne-au trimis voluntari internaționali care s-au simțit foarte bine la noi și cu care am interacționat extrem de bine”, a declarat Raimonda Boian.

Proiectul „O masa caldă” funcționează din iunie 2013, când, la Cluj-Napoca, o mână de oameni au strâns 100 de lei, cu care s-au gătit 50 de mese calde, la Cantina Socială a Primăriei Cluj-Napoca din Piața Muzeului. Treptat, aceștia și-au extins activitățile și în alte orașe: Adjud, București, Bistrița, Constanța, Satu Mare și Zalău.

Mesele lor calde ajung la copiii din centre de zi administrate de alte organizații neguvernamentale, rezidenții centrelor de adăpost pentru adulți, dar și la persoanele vulnerabile, fără adăpost.

AIESEC este una dintre cele mai mari organizații globale de tineri care are ca scop facilitarea exchange-urilor internaționale. Este non-politică, non-profit și are la conducere o serie de studenți și recent absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

AIESEC a fost înființat în 1948 în 7 tări din Europa de Jean Choplin (Franța), Bengt Sjøstrand (Suedia) și Dr. Albert Kaltenthaler (Germania). 65 de ani mai târziu, organizația este prezentă în 126 de țări și teritorii. În România a fost înființată în anul 1990 și are la momentul actual filiale în toată țara.

 

CITEȘTE ȘI:

Emisiune Digi FM de Crăciun, direct din Piața Unirii, cu Lucian Mîndruță! Campanie de donații, pentru copiii nevoiași

Ultimele Stiri
abonare newsletter