Social

Sindicatele CFR cer creșteri salariale și ameninţă cu greva generală din 1 octombrie

Sindicatele protestează faţă de inexistenţa contractelor colective de muncă la CFR, CFR Marfă şi CFR Călători şi au mai multe solicitări.

Organizaţiile sindicale din domeniul feroviar anunţă că s-au întâlnit, joi, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanţii conducerilor Companiei Naţionale CFR SA, CFR Marfă SA şi CFR Călători SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor.

Potrivit Mediafax, sindicatele au protestat faţă de inexistenţa, în prezent, a contractelor colective de muncă la cele trei societăţi şi au solicitat ca viitoarele contracte, care urmează a fi încheiate, să prevadă o creştere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună şi acoperirea nevoilor de personal, astfel încât salariaţii să nu mai fie nevoiţi să facă ore suplimentare.


De asemenea, organizaţiile sindicale au insistat ca în viitoarele contracte colective de muncă să fie prevăzute şi vouchere de vacanţă pentru salariaţi, începând de la data de 1 ianuarie 2016.

Sindicatele au avertizat că dacă administraţiile celor trei societăţi nu vor da curs solicitărilor lor până la sfîrşitul lunii septembrie, vor declanşa greva generală începând cu 1 octombrie 2015.

abonare newsletter