Social

26 mașini SMURD, asamblate la Cluj au fost trimise în București

26 de autospeciale SMURD, asamblate de Deltamed Cluj pentru Ministerul Sănătății, au plecat ieri, în jurul prânzului, la București.

Autospeciale SMURD în drum spre București Autospeciale SMURD în drum spre București

Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj a declarat că autospecialele au fost preluate de colegii din țară, au fost duse la București, unde în cadrul unei ceremonii au fost predate de Ministerul Sănătății către Ministerul Afacerilor Interne pentru echiparea inspectoratelor pentru situații de urgență din țară.

Cele 26 de autospeciale sunt pentru intervenții la accidente colective și calamități. Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că noile autospeciale ”vin în completarea celor 19 mașini de mare capacitate pentru transport victime multiple și a celor 12 posturi medicale avansate aflate deja în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență”, obiectivul conducerii M.A.I. fiind ca în fiecare județ să existe cel puțin o autospecială de transport victime multiple, iar în fiecare regiune a țării câte o autospecială de intervenție la calamități și accidente colective.


Din cele 26 de autospeciale, una este o autospecială care în caz de calamități sau accidente colective se poate constitui într-un punct medical avansat cu o capacitate de preluare a 40 de pacienți. Un astfel de spital mobil are în dotare echipamente speciale care îi asigură o autonomie de 24 de ore, iar cu aceste vehicule de mare capacitate pot fi transportați până la 11 pacienți, în funcție de starea medicală a acestora.

Ultimele Stiri
abonare newsletter