Social

Elevii clujeni sunt învățați cum să se ”joace” corect cu focul - FOTO

Elevii a 18 școli din județul Cluj au participat vineri, la concursurile „Prietenii Pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața”, organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj-Napoca (ISU).

Activitățile desfășurate au constat în simularea unor stingeri de incendii, manevre de resuscitare și concursuri care au testat abilitatea elevilor de a reacționa și de a munci în echipă în situații de criză.
„Astăzi a fost desfășurată etapa județeană a concursurilor pentru elevi, organizată prin colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Este prevăzut ca aceste activități să ajute conștientizarea riscurilor la care suntem supuși de la vârste foarte fragede de către viitorii noștri cetățeni. Participanții au învățat ce înseamnă pericolul unui incediu, intervenția pentru a-l stinge, dar și riscurile unei inundații sau ale unui cutremur.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj-Napoca.

Câștigătorii au fost recompensați cu diplome și materiale informative legate de situațiile de urgență, cea mai bună echipă calificându-se la etapa națională a concursului.


Articol scris de Saul Pop, student la Departamentul de Jurnalism – FSPAC, UBB, anul I

Etichete: isu foc elevi
Ultimele Stiri
abonare newsletter