Social

Simpozion pentru medici şi pacienţi cu stomă, la Cluj

Zeci de medici şi asistente medicale au fost prezenţi, vineri, la simpozionul „Tehnici și metode moderne de tratare a pacienților stomizați” care a avut loc la Cluj-Napoca.

Specialişti de renume au prezentat subiecte precum: tehnici chirurgicale şi tipuri de stome, complicaţii ale stomelor, dispozitive medicale de îngrijire la domiciliu, complicații ale stomelor, dificultățile de adaptare ale pacientului stomizat și îngrijirea corectă a plăgii, toate temele constiuindu-se într-un excelent reper științific cu extinsă aplicabilitate în activitățile zilnice ale cadrelor medicale.

 Printre medicii care le-au prezentat colegilor noutăţi din domeniu au fost prof. dr. Aurel Mironiuc de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, conf. dr. Cezar Pop de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, dr. Henry Jaimes din Marea Britanie.


în cadrul evenimentului au fost prezentate, pe lângă cazurile clinice şi cele mai noi dispozitive destinate ameliorării stilului de viaţă al pacienţilor cu stomă şi de îngrijire la domiciliu.

Pe lângă acest simpozion dedicat cadrelor medicale, sâmbătă are loc întâlnirea "Sănătatea purtătorilor de stomă”, dedicate pacienţilor. Motivul întâlnirii este consilierea tuturor pacienţilor şi a familiei acestora pentru adaptarea cât mai uşoară la schimbările prin care trec si continuarea, pe cât posibil, a stilului de viaţă avut dinaintea intervenţiei chirurgicale.


La eveniment va participa domnul conf. univ. dr. Pop Emil Cezar, un reputat specialist în domeniu, care va oferi informaţii preţioase despre modul de viaţă după intervenţie şi va răspunde tuturor întrebărilor pentru care pacienţii nu au găsit un răspuns satisfăcător sau pentru care încă au nevoie de opinia unui expert.

În sprijinul tuturor pacienţilor, un alt invitat este Pârlea Bebe Valentin, purtător de stomă de 25 de ani, care le va împărtăşi celor prezenţi din experienţa sa de viaţă şi va oferi sfaturi utile care pot ajuta toţi participanţii. Întrucât este un eveniment deschis de suport reciproc, orice persoană poate exprima sau face schimb de opinii rezultate în urma experienţei personale în sprijinul celorlalţi.


Evenimentele sunt organizate de Ortopedica în parteneriat cu B. Braun Medical.

De peste 14 ani, compania românească Ortopedica vă oferă cu mândrie o gamă completă de dispozitive medicale ortopedice, dedicate tratamentului, reabilitării și prevenirii leziunilor și condițiilor care afectează mușchii, articulațiile și oasele. Cu o echipă dedicată de peste 150 de specialiști și 37 de magazine situate în toată țara, misiunea Ortopedica este de a oferi soluții de înaltă clasă pentru recuperarea și îngrijirea persoanelor cu mobilitate limitată, indiferent de vârstă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter