Social

Studenţii clujeni au câştigat locul doi la un concurs în America: au fost mai buni decât studenţii de la Stanford sau Berkeley

Studenții Facultății de Construcții și ai Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca au obținut locul II la competiția internațională Seismic Design Competition care s-a desfășurat în perioada 31 martie – 3 aprilie 2015, în Boston, Massachusetts.

Echipa Seismic Design Competition (SDC) a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a primit, pentru a doua oară consecutiv, recunoașterea internațională a performanței.

La acest concurs au participat 35 de universități din America inclusiv Statele Unite, printre care celebrele UCLA, Stanford, University of California-Berkeley.


Modul de evaluare în această competiție a respectat criterii riguroase legate de design, prezentare, acuratețea predicțiilor, performanța structurii la seism, costuri de construcție, reparații și echipamente.

Structura din lemn de balsa pe care au construit-o studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca a rezistat la toate cele 3 simulări seismice la care a fost supusă.


Este pentru a doua oară consecutiv când echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-a întors cu premiile de vârf la această competiție, urmată fiind de alte universități de mare prestigiu.   

Ultimele Stiri
abonare newsletter