Social

Cazarea olimpicilor la Geografie, un secret bine păstrat de ISJ

Este al doilea an la rând când elevii care participă la fazele naţionale ale olimpiadelor organizate la Cluj sunt cazaţi la hotel. Cum au fost alese hotelurile? Știe doar conducerea ISJ.

Anul acesta, 221 de elevi din toate judeţele participă, în perioada 5-10 aprilie la Olimpiada Naţională de Geografie. Toţi sunt cazaţi la Hotelul Belvedere, iar membrii comisiei speciale la Hotel Victoria.

Inspectorul școlar general Valentin Cuibus a declarat că, fiind vorba de un număr atât de mare de persoane, au reuşit să negocieze preţuri mai mici decât cele pe care la practică hotelurile în mod normal.


Este al doilea an la rând când ISJ Cluj cazează elevii la hoteluri de trei stele, dar nu este atât de transparent ca să comunice care a fost modalitatea de achiziţie a acestui serviciu.

Monitorul de Cluj a solicitat ISJ Cluj să ne comunice în scris următoarele informaţii: care a fost modalitatea de achiziţie, conform prevederilor Ordonanţei 34, cum au fost alese hotelurile, cât a costat cazarea, din ce fonduri au fost plătite cheltuielile.


Bani de la Minister, de la CJ, Primărie și sponsori

Valentin Cuibus a precizat că anul acesta, instituţia pe care o conduce a primit 200.000 lei de la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Cluj, bani care sunt folosiţi pentru organizarea concursurilor şcolare, deci implicit şi a olimpiadelor.

De asemenea, au fost obţinute şi sponsorizări pentru transport, excursii, vizite la muzee, Salina Turda şi alte activităţi în care sunt implicaţi participanţii la olimpiadă. Potrivit conducerii ISJ Cluj, şi Universitatea „Babeş-Bolyai” suportă o parte din cheltuieli.


Până la ora redactării acestui material, nici Primăria Cluj-Napoca şi nici Consiliul Judeţean Cluj nu au răspuns solicitării noastre prin care am cerut lămuriri cu privire la banii care sunt alocaţi pentru concursuri: cum verifică autorităţile locale şi judeţene dacă banii sunt într-adevăr cheltuiţi pentru concursuri, care sunt aceste competiţii şi ce sumă a alocat Primăria, respectiv Consiliul Judeţean pentru ISJ Cluj.

55 de lei pe cameră

La Olimpiada de Fizică de anul trecut, ISJ Cluj a negociat preţul unei camera de hotel la 55 lei faţă de 200 lei cât este în mod obişnuit. Cei 55 lei pentru o cameră au fost alocaţi de Ministerul Educaţiei.


Premii de 20.800 de lei! Restul banilor unde-s?

Premiile acordate elevilor participanţi la Olimpiada de Geografie sunt în valoare de 20.800 lei şi sunt repartizate astfel: cinci premii I a câte 1.000 lei fiecare, cinci premii II a câte 800 lei fiecare, cinci premii III a câte 600 lei fiecare şi 22 de menţiuni a câte 400 lei fiecare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter