Social

Campanie pentru combaterea abuzurilor împotriva copiilor, în urma scandalului de la Liceul de Muzică „Sigismud Toduţă”

Fundaţia Părinţi din România a demarat campania „STOP ABUZULUI EMOŢIONAL ŞI FIZIC ASUPRA COPILULUI” pentru combaterea abuzurilor împotriva celor mici.

Reprezentanţii fundaţiei au constatat că abuzurile împotriva copiilor sunt tot mai numeroase în ultimul timp.

„Constatăm cu regret că anumite comportamente specifice de abuz emoţional prezentate de către mass media în aceste zile, întâmplate la Cluj nu sunt nici singulare şi nici nu reprezintă o excepţie sau o raritate. Aceste compartamente abuzive atât în şcoală, cât şi în familie, sunt tot mai numeroase, cu regret constatând că se generalizează în societatea românescă, chiar dacă sunt în scădere sau pe alocuri consolidate”, au precizat reprezentanţii fundaţiei.


Fundaţia Părinţi din România a făcut o invitaţie publică  părinţilor din România, Ministerului Educaţiei, specialiştilor din educaţie, psihologilor, psihiatrilor, psihopedagogilor, autorităţilor publice locale şi naţionale, precum şi organizaţiilor non guvernamentale naţionale şi internaţionale care au ca domeniu de activitate copilul, să iniţieze un proces amplu de consultare şi iniţiativă legislativă care să nu mai permită abuzul şi violenţa asupra copilului.

De asemenea, aceştia le cer părinţilor, cadrelor didactice, directorilor de şcoli şi grădiniţe şi inspectorilor, să sesizeze faptele de abuz şi violenţă asupra copiilor, pentru a începe un demers real, în interesul superior al copilului, care să-i ofere  siguranţă, respect şi un mediu propice de dezvoltare psiho-emoţională şi intelectuală armonioasă.

abonare newsletter