Social

38 de cerşetori, prinşi de Poliţia Locală în două săptămâni. Care sunt zonele preferate

Majoritatea celor care cerşesc în Cluj-Napoca sunt din alte judeţe şi din alte localităţi din Cluj.

De la începutul acestei luni şi până în prezent poliţiştii locali au prins 38 de persoane care cerşeau în Cluj-Napoca. Au fost date 32 de amenzi în valoare de 3.035 lei. Din totalul de 38 persoane depistate că apelează la mila publicului, 11 persoane sunt cu domiciliul în Cluj-Napoca, iar 27 sunt venite din alte judeţe (Mureş, Sălaj, Sibiu, Bistriţa Năsăud) şi alte localităţi din judeţul Cluj (Sânicoara, Vultureni, Turda, Apahida). În funcţie de situaţie, persoanele depistate că apelează la mila publicului, după ce sunt sancţionate contravenţional, cele cu domiciliul în Cluj-Napoca sunt conduse la Centrul de Găzduire Temporară de str. Oaşului nr. 298, iar cele din alte localităţi sunt conduse la gară fiind îndrumate spre localităţile de domiciliu. 

Potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, zonele în care au fost depistate aceste persoane sunt P-ţa Mihai Viteazu, B-dul Eroilor, P-ţa Unirii, str. Clinicilor, P-ţa Avram Iancu, P-ţa Cipariu, P-ţa L. Blaga, B-dul 21 Decembrie 1989 şi Parc I. L. Caragiale.
De asemenea, în aceeaşi perioadă au fost prinse de către poliţiştii locali, cu precădere în zona centrală, 26 persoane fără adăpost, dintre care 16 cu domiciliul în Cluj-Napoca şi 10 persoane cu domiciliul în alte localităţi (Căpuşu Mic, Teiuş, Tg. Mureş, Apahida, Fântânele, Şimleul Silvaniei). În 21 de cazuri, persoanele fără adăpost au fost conduse la Centrul de Găzduire Temporară de str. Oaşului nr. 298. 
Dintre locaţiile frecventate de către persoanele fără adăpost, enumerăm: P-ţa Unirii, P-ţa L. Blaga, P-ţa M. Viteazul, str. Universităţii, str. I.P. Voiteşti, str. P. Roşca, P-ţa Muzeului, B-dul Eroilor, P-ţa Mărăşti, B-dul 21 Decembrie 1989.


Primăria Cluj-Napoca face un apel clujenilor să sesizeze la numerele de telefon 0264/955 sau 0264/598784 -Dispeceratul Poliţiei Locale cazurile de cerşetorie, astfel încât să se intervină prompt în vederea luării măsurilor legale care se impun în astfel de cazuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter