Social

Cum s-au descurcat elevii clujeni la simularea de la BAC 2015

Elevii de clasa a XII-a şi a XI-a care au susţinut simularea la Bacalaureat 2015 au aflat joi, 12 martie, ce note au obţinut la porbele scrise.

Peste 60% dintre elevii de clasa a XII-a din Cluj au reușit să obțină peste 5 la simulare.

Astfel, elevii de clasa a XII-a din judeţul Cluj au promovat în proporţie de 64,79% la proba scrisă de limba română.


De asemenea, 79% dintre elevii de clasa a XII-a au obţinut medii peste 5 la proba de limba maternă

La proba de matematică sau istorie, procentul de promovare este de 62,84%, iar la proba la alegere 66% dintre elevi au obţinut nota 5.


La clasa a XI-a, situaţia procentelor de promovare pentru fiecare dintre probele scrise la care au participat elevii este următoarea: 57,42 % la limba română, 68,84% la limba maternă şi 51,6 la proba scrisă de matematică.

Simularea pentru bacalaureat la clasa a XI-a a fost organizată pentru prima oară în anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, dar şi pentru a optimiza rezultatele obţinute de către elevi la finalul studiilor liceale.


Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu vor fi trecute în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

abonare newsletter