Social

Mihai Seplecan nu vrea să-i vadă pe fermierii români numai în cărţi

Mihai Seplecan îl acuză pe prim-ministrul Victor Ponta că s-a ocupat de „găinării, nu de rezolvarea problemelor economice ale României”.

Mihai Seplecan acuză statul asistenţial care a preferat „să le arunce nişte subvenţii” fermierilor, astfel încât să-i ţină tăcuţi.

„Abia acum vedem cu statul asistențial român și-a bătut joc de cetățeni și cum Guvernele Ponta s-au ocupat de găinării în loc să discute matur problemele economice ale României. Adevăratele probleme ale fermierilor români nu au fost niciodată dicutate – statul asistențial român preferând doar să le arunce niște subvenții și să-i țină tăcuți că, vezi Doamne, întotdeauna va fi o mână oblăduitoare de-asupra capului lor. Dar, în tot acest timp, fermierii nu au fost pregătiți pentru liberalizarea pieței și pentru a deveni competitivi. Mai mult, nu au fost ajutați în nici un fel să-și rezolve problemele de succesiune. Că polticienii noștri erau preocupați cum să le fure pământurile, nu cum să-i ajute să devină competitivi în economia de piață”, a declarat consilierul judeţean, Mihai Seplecan.


Liberalul spune că trebuie găsite soliţii pentru a-i ajuta pe producătorii de lapte să înveţe cum să devină competitivi.

„Măcar la nivel local trebuie găsite soluții pentru a-i ajuta pe producătorii de lapte, măcar în ceasul al 12-lea să învețe cum să devină competitivi. De aceea cer implicarea specialiștilor în această problemă. Avem parlamentari europeni care, în cooperare cu Consiliul județean Cluj, pot căuta soluții pentru a nu se ajunge în situația de a vedea fermieri români numai în cărțile de istorie”, a mai spus Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter