Social

400 de femei aleargă pentru a sprijini copiii dependenți de dializă

Sute de reprezentante ale sexului frumos aleargă sâmbătă, 7 martie 2015, la Crosul Divelor pentru a încuraja mișcarea, recreerea, buna dispoziție și, în același timp, pentru a strânge fonduri în vederea susținerii Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta”, care are în grijă 100 de copii cu insuficiență renală cronică, dependenți de hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal.

400 de femei vor alerga sâmbătă pentru a sprijini copiii dependenți de dializă 400 de femei vor alerga sâmbătă pentru a sprijini copiii dependenți de dializă

Concursul va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10:00, în zona sălii de atletism din Parcul Sportiv Universitar ''Prof. Dr. Iuliu Hațieganu'', iar femeile vor trebui să alerge pe distanțe cuprinse între 2 și 5 kilometri.

Inițiatorul acestui eveniment deosebit este clujeanul Horațiu Morar, președintele Asociației Runners Club, care a pus mult suflet în acest proiect și datorită faptului că știe chinurile prin care trece un bolnav dependent de dializă deoarce tatăl său, beneficiarul unui transplant renal funcțional, a suportat ani de zile tratamentul complicat și dureros al dializei.


”M-am implicat trup și suflet în această cauză pentru că am stat de foarte multe ori la căpătâiul tatălui meu, dependent de dializă și care a trecut de foarte multe ori pe lângă moarte până a avut șansa să facă un transplant renal. M-am gândit că dacă un adult poate să se chinuie atât de mult și să meargă la dializă cu gândul că s-ar putea să nu se mai întoarcă în viață, cu atât mai mult mă gândesc la copiii care suferă de această boală cumplită și care au parte de o viață extrem de grea. Le mulțumesc celor 400 de femei frumoase cu inima caldă care vor participa la acest cros și sunt entuziasmat de numărul impresionant al acestora”, a declarat Horațiu Morar.

”În ciuda vremii nefavorabile, sunt convins că Parcul Iuliu Hațieganu va fi neîncăpător pentru susținătorii celor 400 de femei frumoase la trup și la suflet, care iubesc mișcarea, sportul, dar care se solidarizează cu copiii de care se îngrijește asociația pe care o conduc. Acest eveniment va fi doar preambulul unui maraton extraordinar organizat de Fundația Comunitară, Runners Club și Arobs în data de 19 aprilie, unde sperăm că peste 1000 de clujeni vor veni să alerge pentru aceeași cauză. Apreciez foarte mult eforturile lui Horațiu Morar pentru organizarea acestui eveniment, dar și ale femeilor frumoase din Fundația Comunitară, care sunt trup și suflet pentru susținerea unor copii a căror viață este scurtă și plină de necazuri”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter