Social

93.000 euro s-au adunat pentru paramedicul Florin Benea, bolnav de leucemie. Mai e nevoie de donaţii

Campania de strângere de fonduri pentru paramedicul SMURD, Florin Benea, diagnosticat cu o formă severă de leucemie acută a fost un succes.

93.000 euro au fost adunaţi pentru paramedicul SMURD, Florin Benea în cadrul campaniei de strângere de fonduri, demarată la începutul lunii februarie. El a fost diagnosticat cu o formă severă de leucemie acută, în 27 decembrie 2014, singura şansă de salvare fiind o operaţie de transplant în străinătate. Intervenţia costă 150.000 euro şi, cel mai probabil, va fi efectuată în Milano, Italia.

Ion Moldovan, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a declarat că există promisiuni ca diferenţa de bani până la 150.000 euro să fie asigurată de Raed Arafat prin intermediul Fundaţiei SMURD. “Campania a demarat la începutul lunii februarie, a avut un apogeu la aproximativ două săptămâni de la începere. La început toată lumea ne spunea că este o sumă foarte mare şi într-adevăr aşa este, dar s-au adunat foarte mulţi bani datorită oamenilor care au donat pentru ajutorarea colegului nostru”, a declarat Ion Moldovan.


Luni, 9 martie, la ora 19.00 va avea loc un concert Iris la Casa de Cultură a Studenţilor. Invitaţiile se pot cumpăra de la CCS şi costă minim 25 lei. Va fi şi o urnă în locaţia respectivă pentru cei care vor să facă donaţii.

Boala este ţinută sub control

În acest moment, starea lui Florin Benea este stabilă, boala fiind ţinută sub control cu ajutorul tratamentului. “Boala nu mai acţionează acum, a ajuns cumva la un nivel zero al bolii şi de aici se face tratament ca să nu mai reapară. În acest timp se caută donator, se fac testări şi sperăm să ajungem la transplant, în funcţie de cum se va găsi donatorul. Iniţial a făcut 7 zile în continuu chimioterapie, următoarea şedinţă a fost mai scurtă ca perioadă, dar mai agresivă”, a spus Irina Szekernyes, una dintre colegele lui Florin, care s-a ocupat de campanie. 


Pentru donaţii persoane fizice este deschis un cont la Banca Transilvania – sucursala Dej, titular cont Ramona Benea:

SWIFT: BTRLRO22


Euro - RO 36 BTRL EUR CRT 0152 660 201

Ron - RO 86 BTRL RON CRT 0152 660 201


USD - RO 40 BTRL USD CRT 0152 660 201

Persoanele juridice/societăţile comerciale pot face donaţii la Fundaţia pentru SMURD - organizaţie non-guvernamentală, Cod unic de inregistrare (CUI): 20177660, CONT IBAN LEI: RO 09 RNCB 0188 0848 0804 0012, deschis la BCR Târgu-Mureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter