Social

Clujenii se revoltă din nou împotriva bisericilor. Prea mult zgomot!

Clujenii din cartierul Grigorescu nu mai vor să audă de slujbele de duminică dimineața din bisericile ortodoxe din cartier.

Foto: Arhivă Foto: Arhivă

O parte din clujenii care locuiesc în cartierul Grigorescu s-au săturat să fie deranjați în fiecare duminică dimineața de slujba care se aude din difuzoarele bisericii ortodoxe de pe strada Fântânele. Aceștia spun că din cauza zgomotului nu pot să se odihnească în condițiile în care unii oameni lucrează în ture de noapte.

„În fiecare zi de duminică ne exasperează la maxim și pe vecinii mei slujba de la biserică, fiind date boxele la maxim. Totuși este duminică, lumea vrea să se odihnească, sunt oameni care lucrează de noapte, mai avem și copii și nu se pot odihni din cauza slujbei. Această problemă este în fiecare cartier unde bisericile sunt aproape de blocuri (Mănăștur Pritax, Mărăști str. Fabricii etc). Totuși, nu se poate face nimic în această privință? Nu am nimic cu biserica, dar mi se pare strigător la cer ce se întâmplă și nimeni nu face nimic. Eu dacă dau muzica la maxim și mi se face reclamație iau amendă, nu? Faceți ceva, pentru Dumnezeu!”, scrie un clujean revoltat pe site-ul domnuleprimar.ro.


Aceștia nu sunt primii clujeni care  au reclamat obiceiul ca slujba să se audă la un sonor foarte ridicat în fiecare săptămână. Până acum cel puțin încă două astfel de cazuri au fost reclamate de clujeni.

Într-una din reclamații o parte din mănăștureni se plângeau că s-au săturat să fie deranjați în fiecare duminică dimineața de slujba care se aude din difuzoarele bisericii ortodoxe de pe strada Primăverii. Ei au comparat Clujul cu Istanbul și au cerut autorităților locale să ia măsuri.


De asemenea, într-o altă reclamație, mai mulţi clujeni s-au arătat deranjaţi de zgomotul produs de difuzoarele bisericilor cu ocazia sărbătorii Adormiri Maicii Domnului. Ba mai mult, un clujean a postat un filmuleţ pe Youtube în care a criticat Biserica. Un alt clujean a solicitat ajutorul Primăriei pentru a stopa difuzarea slujbelor în difuzoare. Atunci reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca i-au sfătuit pe cei nemulțumiți să ia legătura cu Mitropolia pentru rezolvarea situației pe cale amiabilă. De asemenea, în urma măsurătorilor sonometrice realizate de Poliția Locală, angajații Primăriei au transmis adrese Mitropoliei pentru remedierea situației.

Ultimele Stiri
abonare newsletter