Social

200 de motociclişti participă la un marş caritabil în Cluj-Napoca

În 1 martie, va avea loc în Cluj-Napoca o acţiune a motocicliştilor. Pe de o parte, este vorba de o campanie de prevenire a accidentelor rutiere, iar de pe altă parte este şi o campanie caritabilă pentru un copil de 13 ani, bolnav de leucemie.

Campania „Atenţie la motociclişti” a ajuns la ediţia a III-a, se va desfăşura în 1 martie la Cluj-Napoca. În jur de 200 de motocicliști vor participa la campania de prevenire a incidentelor rutiere care se dorește a fi, pe de o parte, un mesaj de atenționare cu privire la prezența și vulnerabilitatea motocicliștilor în trafic și, pe de altă parte, o modalitate de responsabilizare a tuturor persoanelor implicate direct și indirect în aceste activități - șoferi, motocicliști, pietoni.  

“Conform tradiției pe care dorim să o păstrăm, data de desfășurare rămâne 1 martie, cu ocazia căreia participantele la trafic vor primi mărțișoare personalizate din partea motocicliștilor, și nu numai”, au declarat organizatorii.  


Structura evenimentului cuprinde patru etape: I – marş moto, pe ruta Sala Sporturilor „Horia Demian” – Monumentul Memorandiștilor (bulevardul Eroilor); II – oferirea mărţişoarelor şi a autocolantelor în realizarea unuia dintre obiectivele campaniei (responsabilizarea participanților la trafic); III – Safety Hours, unde persoane cu pregătire și experiență în domeniu vor susține prezentări cu caracter informativ, didactic din multiple domenii ale sportului pe două roți (legislativ, tehnic, prim-ajutor); IV – petrecere cu scop caritabil – toate sumele de bani strânse vor fi donate lui Septimiu, un copil de 13 ani care a fost recent diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută cu risc înalt.

Cum îl putem ajuta şi noi pe Septimiu

Septimiu a fost recent diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută cu risc înalt, o formă de cancer care afectează celulele sângelui, în prezent fiind internat la secția de oncologie a Spitalului de Copii - Pediatrie 2 din Cluj-Napoca și supus tratamentelor cu citostatice și infuzii de sânge.


Septimiu are 13 ani, este din Cluj-Napoca și mai are cinci frați. Pe fondul unor probleme familiale, ei sunt crescuți numai de către mamă și locuiesc în prezent cu bunicii lor. Unul din fraţii lui Septimiu suferă de diabet, din cauza acestei boli fiindu-i amputate ambele picioare.

Campania de stranger de fonduri se desfășoară în perioada 10 februarie - 1 martie 2015. Toate sumele strânse cu ocazia organizării tombolei de la petrecere vor fi donate lui Septimiu. Cei care nu vor participa la petrecere pot face donaţii la :


- Asociația Christiana, Centrul de servicii sociale „Sf. Vasile cel Mare”, adresa: Aleea Moldoveanu, nr. 3, cart. Mănăștur, Cluj-Napoca;
sau
- în contul Asociației Christiana, cu specificația: DONAȚIE PENTRU SEPTIMIU; Banca Comercială Română; IBAN: RO68-RNCB-0106-0016-6873-0010.

abonare newsletter