Social

Elevii clujeni se pregătesc pentru cariere în domeniul IT

Cu ocazia Zilei internaționale a siguranței pe internet, 50 de micuți clujeni, cu vârste între 10 și 13 ani au fost inițiați în tainele programării. Pe parcursul a patru ore, ei au deprins principalele concepte ale programării informatice.

Atelierul #SUPERCODERS a selectat 50 de elevi clujeni pentru a-i iniția în bazele programării pe calculator. Pe lângă cele câteva câștigate  la calculator, cei mici au reușit să construiască propriul joc, prin utilizarea elementelor esențiale de programare. Sub supravegherea trainerilor, aceștia au luat cunoștință și despre securitatea datelor pe internet, sau despre pericolele dependenței de mediul online. 

„Reprezentanții Salvați Copii au explicat participanților care sunt regulile de utilizare responsabilă a internetului, iar trainerii unei companii IT i-au învățat pe copii cum se face programarea pe internet, utilizând o platformă unde aceștia vor putea construi propriul joc. În acest scop, ei au folosit  noțiuni elementare de programare, urmând ca de acum să poate continua lucrul de acasă”, a declarat Diana Rusu, reprezentantul organizatorilor.


IAtelierul are menirea de a promova proiectul național Sigur.info, care face parte dintr-un program comunitar pentru utilizarea în siguranță a internetului și a noilor tehnologii. Componenta principală a proiectului urmăresc creșterea gradului de conștientizare privitor la beneficiile și pericolele mediului online, dar și punerea la dispoziția publicului larg a informațiilor și uneltelor necesare pentru crearea unui mediu sigur și responsabil pe internet.

 După ce prima ediție s-a ținut anul trecut în capitală, anul acesta evenimentul a avut loc în paralel și în Cluj-Napoca. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter