Social

Chirurgia laparoscopică și-a făcut debutul și la Câmpia Turzii

Premieră medicală la Câmpia Turzii: de miercuri, 4 februarie, se fac operații laparoscopice! Performantul aparat, pentru intervenții chirurgicale abdominale, a fost achiziționat de către spital în luna noiembrie 2014, fiind finanțat în totalitate de către Consiliul Local și Primăria Câmpia Turzii.

Miercuri a fost organizată și o conferință de presă avându-i ca invitați pe managerul spitalului din Câmpia Turzii, doctorul Tiberiu Vedean, şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, doctorul Șerban Rădulescu, viceprimarul Avram Gal și administratorul public Petre Pop, alături de echipă de medici care au explicat implicațiile laparoscopiei.

Potrivit medicilor, pacienţii care optează pentru operaţia prin laparoscopie beneficiază de mai puţine zile de spitalizare, aproximativ 3-4 zile de internare, perioada de recuperare fiind redusă la jumătate comparativ cu operaţia clasică.


Laparoscopul a costat peste 100.000 lei, dar municipalitatea va mai aloca și alte sume pentru achiziția unor componente care să extindă procedura și la alte afecţiuni de ordin ginecologic, ortopedic , acum fiind folosit doar pentru extirparea apendicelui și a bilei.

„Administrația publică locală a început un program amplu de dezvoltare a municipiului, este, poate, pentru prima dată după 1989, când se face o politică administrativă coerentă pe fiecare domeniu de activitate. Un domeniu important de activitate este sănătatea, astfel că astăzi suntem în fața unei premiere la Câmpia Turzii, este un semnal că se vrea, că există buget și că se poate”, a precizat administratorul public, Petre Pop


Viceprimarul Avram Gal a amintit de faptul că spitalul din localitatea reprezintă o prioritate pentru municipalitatea din Câmpia Turzii, administrația locală având în vedere investiții la nivelul unității medicale, în valoare de 12 milioane euro.

abonare newsletter