Social

Pompierii turdeni au avut şase intervenţii pe zi în 2014

Sala festivă a Colegiului Național Mihai Viteazu din Turda a găzduit miercuri, 14 ianuarie, evaluarea activităţii Detaşamentului de Pompieri Turda pentru anul 2014.

La eveniment au fost prezenți lt. col. Ion Moldovan, inspector şef ISU „Avram Iancu” Cluj, comandantul detașamentului de pompieri Turda - Adrian Moise, comandantul garnizoanei Turda-lt.col Costinel Boboc şi șeful poliției Turda- cms.șef Valer Moldovan.

Potrivit raportului de activitate prezentat de comandatul unității de pompieri de la Turda, anul trecut pompierii turdeni au fost solicitați la peste 2.100 de intervenții, în medie cam șase pe zi. Pe tipuri de intervenție cele mai semnificative sunt numărul de incendii, dar și cazurile de urgență SMURD: 2.167.


Cea mai aglomerată lună a fost august, când s-au înregistrat 253 de intervenții, din care 16 situații de urgență. Detașamentul Turda a intervenit anul trecut la 1.866 situații de urgență, iar garda Băișoara la 588.

„Pe parcursul intervențiilor am întâmpinat și greutăți, în luna februarie la Câmpia Turzii au fost evacuate mai multe familii dintr-un bloc de locuințe, pe timpul iernii probleme cu traseele înzăpezite, incendiile de baloți de paie ne solicită și ele foarte mult, ca durată și densitate de material. Cei de la garda Băișoara au probleme cu intervenția din stațiunea Muntele Băișorii, se pierde semnalul la telefonul mobil, avem probleme de comunicare, sunt zone greu accesibile”, a declarat comandantul detașamentului de pompieri Turda, Adrian Moise


Comandantul detașamentului de pompieri Turda a mai vorbit despre capitolul „resurse umane” de la unitatea din Turda, despre  volumul de muncă, asta și în condițiile în care mai sunt disponibile șase posturi. Lipsa carburantului a fost o altă problemă enunțată.

Alimentarea autospecialelor cu apă nu a fost așa un mare impediment anul trecut, spre deosebire de alți ani. Insuficiența carburantului însă a pus probleme serioase, în buna desfășurare a activității pompierilor turdeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter